Yaptığı her açıklama ile gündeme gelen ve sağlıklı yaşamın sırlarını paylaşan Saraçoğlu, bu kez de dikkat çektiği o besin ile şaşkınlık yarattı. Hemen her uzmanın karşı çıktığı o besinin tüketiminin belirli koşullar altında son derece faydalı olduğunu düşünen Saraçoğlu, Yemeyin demek tam bir saçmalık! diyerek tepkisini dile getirdi. www.posta.com.tr Saraçoğlu, ekmek tüketiminin önemine dikkat çekerken hangi tür ekmeklerin tüketilmesi gerektiğini de belirtti. Geçmiş yıllara kıyasla düşen ekmek kalitesini eleştiren Saraçoğlu; Her programda birkaç defadır söylüyorum, gene söyleyeyim. Babam bana 15 kuruş verirdi işte 5 kuruştu o zaman ekmek, 3 tane ekmek alırdım yaklaşık 200 metre mesafedeyim. Taze ekmeği alır eve gelene kadar bir ekmeğin yarısını ben yolda bitirirdim. Şimdi ekmek yiyorsunuz şişkinlik yapıyor, bir de saman gibi bazılarının tadı var. Yani tam buğday değil birincisi o, bir de eski buğday değil. Saraçoğlu, ekmekten bahsederken özellikle bir bölgenin ekmek kalitesine de dikkat çekti: Ben eskiden yani 7 yıl öncesine kadar, hatta 6 yıl öncesine kadar Kastamonu'dan getirtirdim ekmeği. Sonra ne olduysa bunu tesadüf televizyonda ben açıkladım. Kastamonu ekmeği çok satılır olmaya başladı. Sonra benim başta aldığım ekmeğin tadı değişmeye başladı. Ben de almaz oldum. Şimdi belki düzeltmişlerdir. Her neyse, yani şu anda Anadolu'dan İç Anadolu bölgesinden bazlama türü mayalı ekmek getirtirim, dondurucuda bunlar stoklu. Bunları tüketiyorum. dedi. Ekmek yemek kadar yenen ekmeğin öneminin de altını çizen İbrahim Saraçoğlu, özel mayalı ekmek türlerinin faydalı olabileceğinin de altını çizdi. Peki, organik ekmek tüketiminin faydaları neler? Doğru bir şekilde tüketildiğinde son derece faydalı olabilen ekmeğin, içerisinde bol miktarda lif, karbonhidrat ve B6 vitamini bulunuyor. Lif alımı sayesinde mide ve bağırsak sağlığını da koruyan ekmek tüketimi, doğru miktarda ve şekilde tüketildiğinde şişkinlik, hazımsızlık gibi sorunların ortadan kalkmasına da yardımcı oluyor. Ekmek tüketirken özellikle buğdaylara dikkat etmek, ekmeğin kanserojen içerip içermediğini incelemek de fayda sağlaması açısından önem taşıyor. İntolerans, diyabet gibi farklı rahatsızlık ve sorunlar için ise doktor onayı olmadan ekmek tüketiminden kaçınılması öneriliyor.