ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ
Zeytinyağlı taze fasulye malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 küçük domates (ya bir tane büyük. Pembe domates varsa, bir büyük pembe domates de harika olur)
- Yarım yemek kaşığından biraz az *domates salçası
İsteğe göre pul biber(ayrıca taze fasulyeye toz kırmızı biber de çok yakışıyor) - 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker (eğer seviyorsanız şekeri de 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz. zeytinyağlılara yakışıyor)
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞI
- Fasulyeleri güzel bir şekilde yıkayın. Kılçıklıysa temizleyip istediğiniz boyutta kırın. Mevsimindeyse fasulye çok kılçıklı olmaz ama siz yine de kontrol edin.
- Soğanları yemeklik bir şekilde incecik doğrayın.
- Sarımsakları soyup ikiye bölün. İsterseniz incecik doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz.
- Domatesleri küçük küp küp doğrayın.
- Ardından önce fasulyeleri, üzerine soğanı, ardından sarımsağı ve son olarak domatesleri tencereye ekleyin (karıştırmayın)
- Son olarak yemeğin tuzunu ve şekerini ekleyin.
- 1 bardak sıcak suda salçayı eritin ve üzerinde gezdirin (Dilerseniz salça eklemek yerine sadece su gezdirebilirsiniz)
- Yemeğin üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin. Kalanını piştikten sonra ekleyin.
- Ocağın altını yakın. Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakın.
- Pişmeye yakın yemeğinizin üzerinde kalan zeytinyağını ekleyin.
Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!