Mehmet Coşkundeniz Gizli aşkı saklamanın yolları
HABERİ PAYLAŞ

Gizli aşkı saklamanın yolları

Haberin Devamı

Deli gibi aşıksın ama bunu saklamak zorundasın. Çünkü sevdiğin kişi ya evli, ya iyi arkadaşın, ya iş arkadaşın ya aranızda uçurumlar var ya da hepsi... Madem söyleyemiyorsun o halde gizli tutmalısın. Peki nasıl yapacaksın? Şöyle...

ASLA GÖZ GÖZE GELME

Hüzünlü ve sorar haldeki bakışların mutlaka dikkatini çekecektir ve ‘bir şey’ olduğunu anlayacaktır. Mecburen karşı karşıya geliyorsanız gözlerinin yerine dudak ile burun arasındaki bölgeye bak. Böylece konuşmasına odaklanırsın. Gözlerine baktığın an hipnotik bir duruma geçebileceğini unutma.

BAŞ BAŞA DIŞARI ÇIKMA

Duygularından haberi olmadığı için seni arkadaşça yemeğe, sinemaya, eğlenceye davet edebilir. Başkaları da sizinle birlikte olacaksa sorun yok. Ama baş başa bir yere gidersen duygularını ele verme olasılığın çok yüksek. Çeşitli sorularla onun da sana karşı bir şeyler hissedip hissetmeyeceğini anlamaya çalışacaksın. İşte bu çabanı keşfetmesi büyük ihtimal.

TELEFONA ATLAMA

Aradığında ‘şıp’ diye açma. Biraz bekle, sakinleş, derin nefes al, bırak dört kez çalsın o telefon. Sonra da en sakin sesinle, “Selam, n’aber?” de. Hoşuna gitmeyecek bir şey söyleyebilir. Duygularını saklayan insanlar gereğinden fazla alıngandır. Bu alınganlığının ortaya çıkmasına izin verme, asla trip atma.

SOSYAL MEDYADAN LAF SOKMA

Gizli bir aşkın içinde olduğunu, söyleyemediğini belirten özlü sözleri, şarkı sözlerini, film repliklerini, kitap alıntılarını paylaşma. Paylaşacağın şarkıları seçerken de dikkatli ol. Sürekli umutsuz aşklardan, ayrılıklardan söz eden şarkıları paylaşırsan dikkat çekecektir. Üstüne alınmasa bile, “Hayrola aşık mı oldun?” diye soracaktır. O zaman ne cevap vereceksin?

HİÇ KİMSEYE SÖYLEME

Ne demiş ünlü Türk düşünürü Polat Alemdar: “İki kişinin bildiği sır değildir.” En yakın, en güvendiğin arkadaşına bile söylemeyeceksin. Arkadaşın sana iyilik yaptığını düşünüp onunla konuşabilir. Çok utanırsın, bir daha onun yüzüne bakamayacak hale gelirsin. Adı üstünde ‘gizli aşk’. Senden başka kimsenin bilmemesi gerekiyor.

SAKIN SARHOŞ OLMA

Sarhoşluk, bilinçaltının ortaya çıkmasına neden olur. Unutmak için içersin ama aksine daha çok düşünmeye başlarsın. Eh, içkinin verdiği cesaret de var. Ya mesaj atarsın ya da ararsın. “Biliyor musun, beni hiç anlamadın. Anlasaydın bugün farklı durumda olurduk” dersin. İyi halt edersin... Sen en iyisi bu dönem sadece meyve suyu iç!

BAŞKASINI KULLANMA

Birileriyle flört edebilirsin. Ama bunu sırf onu unutmak ya da ona “Bak seninle hiç ilgilenmiyorum, hayatımda biri var” demek için yapma. Sözde sevgilin yanındayken o aradığında heyecanını saklayamazsın. “Saçmalama o benim en iyi arkadaşım” desen de er ya da geç içinde bulunduğun durum anlaşılacaktır.

MUTLULUĞU ABARTMA

Duygularını belli etmemek için her şeyi abartılı yaşarsın. Kahkahaların abartılıdır, “Nasılsın?” diye sorduğunda “İyiyim” yerine, “Harikayım” dersin falan... Bu abartıların dikkat çekeceğini unutma. Eskisi gibi davranmaya devam et. Ne çok abart ne de sürekli mutsuz insanı oyna. Zor olduğunu biliyorum ama kendini kontrol etmelisin.

SOSYAL KELEBEK OLMA

Sırf duygularından kurtulmak için her çağıran arkadaşına, her etkinliğe, her partiye gitme. Ortalarda sosyal etkinlik kelebeği gibi dolaşma. Bir derdin olduğu anlaşılır sonunda. Aslında sorularla karşılaşmamak için daha yalıtılmış bir hayat yaşamanda fayda var. Çünkü sen duygularını sadece ona değil, diğer arkadaşlarına da belli etmemek zorundasın.

YAKINLARINA BULAŞMA

Duygularını ona söyleyemiyorsun doğal olarak senin hakkında ne düşündüğünü de bilemiyorsun. Öğrenmek için çıldırıyorsun ve arkadaşlarıyla yakınlık kurup, ağızlarından laf almaya çalışıyorsun. Yapma güzel arkadaşım. Bu onun kulağına gider. Unutma onlar senin değil, onun arkadaşı. Arkadaş oldukları için de gidip söylerler. Sen de ‘rezil’ olursun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder