Ekonomi Gökçek halkı yolda bıraktı

Gökçek halkı yolda bıraktı

Paylaş
Gökçek halkı yolda bıraktı

90 kuruşa yolcu taşıyamam' diyen özel otobüsçüler ve dolmuşçular dün en yoğun saatlerde kontak kapattı

Ankara’da 1.9 TL’ye ulaşan ulaşım ücretlerinin, tüketici derneklerinin açtığı dava sonunda iptal edilmesiyle başlayan süreç, dün bir krize dönüştü. Belediyenin, mahkeme kararını gerekçe göstererek 90 kuruşa indirdiği ulaşım ücretlerini protesto eden özel otobüs ve dolmuşçular kontak kapattı. Aynı saatlerde belediyenin toplu taşıma araçlarının seferlerinin de normalden az olması vatandaşı zorda bıraktı.

90 KURUŞA TAŞIMAM

‘Ulaşım ücretleri 1.9 TL’ye varınca Tüketici Hakları Derneği dava açmış, mahkeme iptal kararı vermişti. Kararın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, fiyatları 8 yıl öncesine çekmişti. Dolmuş ve özel otobüs esnafı, artan yakıt giderlerine karşın, 90 kuruşa taşıma yapamayacağını belirterek tepki gösterdi. Yeni fiyatların uygulandığı ilk gün olan dün, sabah saat 10.00’a kadar dolmuşlar ve özel otobüsler kontak kapattı.

DURAKLARDA DURMADILAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gün yaptığı açıklamada, halk otobüsü ve dolmuşların yapacağı eylem nedeniyle daha önce aldıkları sefer sayısını azaltma kararını yoğun saatlerde uygulamayacaklarını duyurmuştu. Ancak dün sabah, 20 dakikada bir olan bazı seferlerin 40 dakika arayla gerçekleştiği, bazı otobüs şoförlerinin yüzlerce vatandaşın beklediği duraklara uğramadığı görüldü.

Haberin Devamı