Coşkun Türk Gökhan Ünal'a yer açın
HABERİ PAYLAŞ

Gökhan Ünal'a yer açın

Sarı-Lacivertli taraftarların son yıllarda en çok tartıştığı konulardan biri özellikle Kadıköy’de oynanan maçlarda neden çift forvetle oynanmadığı... Futbol otoritelerinin çoğu Alex’in olduğu takımda Fenerbahçe’nin çift forvet oynayamayacağını söylüyor. Nitekim son Kasımpaşa maçının buna en güzel örnek olduğunu vurguluyor.

O maçta Alex, Semih ve Güiza birlikte oynamış, Fenerbahçe Kadıköy’de maçı 3-1 kaybetmişti. Ancak unutulmasın ki Fenerbahçe cezası nedeniyle o maçı taraftarsız oynamıştı. Bu tartışmalar yapılırken Fenerbahçe bir de Trabzon’dan santrfor Gökhan’ı transfer etti. Antalya ile oynanan kupa maçında ilk kez Fener forması giyen ve Güiza’nın golünde asisti yapan Gökhan formda ve hazır olduğunu gösterdi. Şimdi soru şu: Gökhan yine yedek kulübesinde oturup sonradan mı oyuna girecek, yoksa Daum onu Güiza ile birlikte çift forvet mi oynatacak?

Haberin Devamı

Bu soruya benim cevabım Fenerbahçe, Kadıköy’de Denizli’ye karşı çift forvet oynamalı. Çünkü Alex cezalı. Ayrıca bana göre Alex de olsaydı Gökhan oynamalıydı. Neden mi? Alex’li kadroda 4-3-1-2 sisteminde ortadaki 3’lüyü çok koşan, pres yapan Emre, Cristian ve Mehmet Topuz üçlüsünden oluşturursanız sorun olmaz.

GÜÇLÜ ORTA SAHA ŞART

Gelelim Denizli maçında ne yapılması gerektiğine. Gökhan Gönül cezalı olduğu için Bekir sağ bek Dos Santos da sol bekte oynamalı. Ortadaki üçlü de Mehmet Topuz, Cristian, Emre’den oluşmalı. Çok koşan ve rakibe pres yapan oyunculardan kurulu orta üçlüyle Fener çift forvet ve arkalarında Alex cezası nedeniyle yok yerine Özer de oynasa zorluk yaşamaz.

Bekir, Gökhan Gönül kadar kanat bindirmeleri yapamaz ancak Santos, Antalya maçında mükemmele yakın oynadı. Denizli maçında da aynı başarıyla mücadele edeceğini düşünüyorum. Daum en azından Denizlispor karşısında bunu denemeli. Kısacası Denizlispor maçı için Gökhan’a yer açın. Semih mi ne olacak?

Yıllardır yaptıkları gibi yine yazık edecekler. Gönlümden geçen formda olduğu zaman hep 11’de oynaması. Ama öz evlat, üvey evlat muamelesi görmeye devam edecek gibi. Sanırım hafif sakatlığı bahane edilip Denizlispor karşılaşması kadrosuna bile alınmayacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder