Nedim Şener Gölge CIA'nın kehaneti!
HABERİ PAYLAŞ

Gölge CIA'nın kehaneti!

Haberin Devamı

Silivri Cezaevi’nde 8 Mart 2012 günü Taraf gazetesini gördüğümde güldüğümü hatırlıyorum. Sürmanşette büyük harflerle “ŞIK VE ŞENER, AKPCEMAAT KAVGASININ KURBANI” yazıyordu. ‘Nasıl yani?' deyip haberi okuduğumda gülüp geçtim. Şunları yazıyordu; “Stratfor (Gölge CIA olarak biliniyor) bir yıl önce cemaat-AKP çatışmasını rapor etmiş. Raporlarda, cemaatin Emniyet’ten sonra MİT’i de ele geçirmek istediği yazıyor.

TÜSİAD’ın bugünkü Washington temsilcisi Emre Doğru, “Cemaat AKP’den seçimlerde 150 milletvekili istedi. AKP’ye baskı yapmak için de Şener ve Şık’ı tutukladı.”
Birincisi, cemaatin AKP’den 150 milletvekili isteyebileceği mantıklı gelmiyordu. İkincisi bizim tutuklanmamızla bunun bir ilgisini kuramadım. Zira Erdoğan bizim tutuklanmamızı, gazetecilik değil terör faaliyetine bağlayıp, basılmamış kitap için bomba benzetmesi yapmıştı.

Aynı konu 28 Aralık 2015 günü Yeni Şafak gazetesinde Abdulkadir Selvi tarafından “Paralel yapı hükümeti nasıl düşürecekti?” başlıklı yazıda dile getirildi. Selvi, Paralel Yapı’nın 2011 seçimlerinde AKP’ye 100 milletvekilliği için başvuru yaptığını 75-80 tanesinin seçilecek yerlere konmasını istediğini yazdı.

Erdoğan, Paralel Yapı’nın bu istediğini geri çevirmiş yalnızca İlhan İşbilen ve Muhammet Çetin'i listeye almıştı. Selvi’ye göre eğer Paralel Yapı istediği kadar milletvekilini TBMM’ye sokabilseydi, “75 milletvekili istifa ettirilecek, hükümet düşürülecekti”

Bozdağ Stratfor’u teyit ediyor

Aynı konu şimdi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından da dile getirildi. Bozdağ’ın bu konuda pazartesi günü gazetelere yansıyan görüşü şöyle; “'AK Parti’ye operasyon ne zaman başladı?' derseniz 2011 seçimlerinde. Ben o zaman milletvekili belirleme komisyonundaydım. Bütün illerden bunlarla irtibatlı ne kadar kişi varsa aday oldu. Cumhurbaşkanımız izin vermedi, sadece bir iki kişi.

Eğer başarmış olsalardı AK Parti’yi böleceklerdi. Milletvekili olacaklara ‘istifa edin’ denince hemen AK Parti iktidarını düşüreceklerdi.” “Gölge CIA” denilen Stratfor belgesine dört yıl önce 8 Mart 2012’de gülmüştüm ama artık gülmüyorum. Çünkü Amerikalılar 2011’de cemaatin Emniyet’ten sonra MİT’i ele geçirmek istediğini biliyor. 2011 seçimlerinde 150 milletvekili istediklerini biliyor. Hatta bizim tutuklanmamızın bununla ilgili olduğunu iddia ediyor. Bizler başımıza gelenleri ancak 2016’da anlayabiliyoruz. İşte buna üzülüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder