Sağlık Gözdeki renkli kısım büyük görünüyorsa dikkat!

Gözdeki renkli kısım büyük görünüyorsa dikkat!

Paylaş
Gözdeki renkli kısım büyük görünüyorsa dikkat!

Göz Uzmanı Op. Dr. Emre Ersoy, “Çocuklarda gözün renkli kısmı büyük görünüyorsa, iki göz arasında büyüklük farkı varsa, sulanma, ışığa bakamama varsa dikkat! Mutlaka göz doktoru muayenesi gerekir" dedi

13 Ekim Dünya Görme Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Edirne Sultan I. Murat Devlet Hastanesi Göz Uzmanı Op. Dr. Emre Ersoy, "Göz problemleri doğumdan yaşam sonuna kadar yaşamamızın her anında ortaya çıkabilir ve bizleri körlükle sonuçlanabilecek acı bir gerçekle yüz yüze bırakabilir. Erken teşhis ve tedavi ile ve sık kontrollerle birçok hastada ciddi görme kayıplarının engellenebileceğini unutmamalıyız" dedi.

'YENİDOĞAN GÖZ MUAYENESİ ÖNEMLİ'

Ersoy, göz muayenesinin özellikle yenidoğan bebeklerdeki önemine değinerek "Özellikle zamanından önce doğan bebeklerde karşılaşabileceğimiz prematüre retinopatisi, yenidoğan göz enfeksiyonu, doğumsal göz tansiyonu ve doğumsal katarakt yaşama merhaba derken bizleri ve aileleri şaşırtıp üzebilir" ifadelerini kullandı.

'İKİ GÖZ ARASINDA FARK VARSA...'

Gözle ilgili yaşanabilecek her türlü sorunda mutlaka göz doktoruna başvurulması gerektiğini belirten Ersoy, "Çocuklarda gözün renkli kısmı büyük görünüyorsa, iki göz arasında büyüklük farkı varsa, sulanma, ışığa bakamama, bir veya iki gözde matlık (fotoğraflarda çocuğunuzun gözü beyaz çıkıyorsa) göz kayması varsa dikkat. Bunlar ilk belirtiler olabilir. Mutlaka göz doktoru muayenesi gerekir" şeklinde konuştu.

.
K

Haberin Devamı