Gündem Grizudan kurtuldu metroda öldü

Grizudan kurtuldu metroda öldü

Paylaş
Grizudan kurtuldu metroda öldü

İzmir'de inşaatı devam eden metro hattında tünel girişindeki hava tankının patlaması sonucu ölen Raşit Topal ile Ahmet Ertekin'in yaşam öyküleri, yürekleri dağladı

Patlama, dün saat 17.45'de Hatay İnönü Caddesi ile 141 Sokağın kesiştiği yerdeki Metro şantiyesinde meydana geldi.

Yeraltındaki inşaata işçilerin inip çıktığı, malzemenin taşındığı 2'inci Şaft bölgesinde ‘Yaklaşım tüneli’ girişindeki hava tanklarından biri, ilk belirlemelere göre gaz sıkışması sonucu infilak etti.

Patlamada Raşit Topal (40) ile Ahmet Ertekin (29) olay yerinde yaşamını yitirirken; diğer işçiler Erkan Asal (23), Hakan Topal (25), Ökkeş Yıldız (24) ve Fatih Demirer (53) yaralandı. Yaralılar, kaldırıldıkları hastanelerde tedaviye alındı. Yaralılardan Erkan Asal, taburcu olurken, diğerlerinin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

KADERİ PEŞİNİ BIRAKMADI

Ailelerinin ardından gözyaşı döktüğü işçiler Topal ile Ertekin'in yaşam hikayeleri ise duyanların yüreğini burktu. İki çocuk babası Topal'ın, 14 yıl önce, Zonguldak Üzümler'deki özel firmaya ait maden ocağı'nda çalışırken grizu patlaması sonucu göçük altında kaldığı, yaralı olarak kurtarılıp uzun süre tedavi gördüğü ortaya çıktı.

AĞABEYİ DE GRİZU KURBANI

Topal'ın, en son İstanbul'daki bir tünelde çalıştığı, oradaki işi bitince olayda yaralanan kuzeni Hakan Topal'ın isteğiyle buraya gelip çalışmaya başladığı kaydedildi.

Topal'ın ayrıca, ağabeyi Mevlüt Topal'ın da, 1977 yılında Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında çalışırken grizu patlamasından öldüğü öğrenildi.

BANKA BORÇLARI VARMIŞ

Diğer ölen Ahmet Ertekin'in eşi Zehra Ertekin ve diğer yakınları da cenazenin teslimi sırasında güçlükle sakinleştirildi.

3 yaşında Şehmuz adında oğlu olan Ertekin'in, daha önce kuyumcuda çırak olarak çalıştığı, yaklaşık 20-25 bin TL'lik banka borçları nedeniyle buradaki işe girdiği dile getirildi.

Turaç TOP-Bahri KARATAŞ/İZMİR (DHA)

2