Gündem 5 Günlük Hava durumu raporu! Meteoroloji'den yağmur ve fırtına uyarısı

5 Günlük Hava durumu raporu! Meteoroloji'den yağmur ve fırtına uyarısı

Paylaş
5 Günlük Hava durumu raporu! Meteoroloji'den yağmur ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumunu yayımladı. MGM tarafından açıklanan il il hava durumu vatandaşları meraklandırdı. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin hava durumu tek tek araştırılırken, vatandaşların hangi hava durumu olaylarına karşı tedbirli olması gerektiği de paylaşıldı.

Aylin Eldeniz / Posta.com.tr Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelindeki hava durumuna yönelik; Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına, Antalya'da Çok Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış, İzmir ve Aydın'da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış, Muğla'da Çok Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış son olarak da Denizlerimizde (Ege ve Batı Akdeniz) Fırtına beklendiğini paylaştı.

Haberin Devamı

İSTANBUL HAVA DURUMU

Salı Sağanak Yağışlı 8°C 15°C

Çarşamba Yağmurlu 8°C 11°C

Perşembe Yağmurlu 4°C 11°C

Cuma Yağmurlu 7°C 10°C

Cumartesi Çok Bulutlu 4°C 10°C

ANKARA HAVA DURUMU

Salı Sağanak Yağışlı 2°C 18°C

Çarşamba Yağmurlu 3°C 12°C

Perşembe Çok Bulutlu 2°C 10°C

Cuma Yağmurlu 1°C 11°C

Cumartesi Çok Bulutlu -1°C 8°C

İZMİR HAVA DURUMU

Salı Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 11°C 19°C

Çarşamba Sağanak Yağışlı 10°C 18°C

Perşembe Sağanak Yağışlı 9°C 19°C

Cuma Yağmurlu 9°C 15°C

Cumartesi Parçalı Bulutlu 5°C 15°C

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

05.03.2024 Salı günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden; Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerinde fırtına (60-80 km/saat) şeklinde, İç Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Antalya'da Çok Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

05.03.2024 Salı günü Antalya'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat), doğusunda (Aksu, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların batı kesimlerde Salı günü akşam saatlerden sonra, doğusunda ise Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İzmir ve Aydın'da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

05.03.2024 Salı günü İzmir ve Aydın çevreleri ile Edremit Körfezi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Muğla'da Çok Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

05.03.2024 Salı günü Muğla'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), yer yer şiddetli (75-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Ege ve Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor

Orta ve Güney Ege’de rüzgarın, Salı günün ilk saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Rüzgarın, Salı sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden Batı Akdeniz’in batısı ile öğle saatlerinden sonra Antalya Körfezi’nde etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in batısında, akşam saatlerinden sonra Antalya Körfezi’nde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Haberin Devamı