Gündem 50 bin TL'ye kendi elleriyle yaptı! Hobisini işe çevirdi, şimdi bambaşka bir hayatı var

50 bin TL'ye kendi elleriyle yaptı! Hobisini işe çevirdi, şimdi bambaşka bir hayatı var

Paylaş
50 bin TL'ye kendi elleriyle yaptı! Hobisini işe çevirdi, şimdi bambaşka bir hayatı var

Çocukluğundan beri karavanda yaşama hayâli kuran Yasemin Altay, 5 yıl önce bu istediğini gerçeğe dönüştürmek için harekete geçti. Karavanını elleriyle yaptıktan sonra yarı zamanlı olarak bu hayatı deneyimleyen Altay'ın yaşamı iki kızıyla birlikte yollarda geçiyor. Dilediği yerde konaklama imkanı bulan Altay, bir yere bağlı kalmıyor ve her istediğinde farklı bir yerde uyanıyor. Hobisini işe çeviren ve geçimini yaptığı karavanları satarak kazanan Yasemin Altay'ın kazancı ise dudak uçuklatıyor.

Aydan Durak/ Posta.com.tr| Sosyal medyada "karavanda1kadın" adlı hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Yasemin Altay, çocukluğundan beri hayâlini kurduğunu hayatı yaşıyor. Doğa ile iç içe olmayı seven Altay, tam 5 yıldır yarı zamanlı olarak karavanda yaşamını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yasemin Altay, önce hafta sonları, sonra uzun süreli tatiller derken yarı zamanlı olarak kızlarıyla birlikte karavanda yaşamaya başladı. 5 yıl önce bu kararı veren ve karavanını kendi elleriyle yapan Altay'ın karavan hayatına geçiş süreci duyan herkesi de şaşırtıyor.

"Çocukluğum bir sahil kasabasında geçti . Misafirperver bir ailede yetiştiğim için o bölgeye gelen turistleri ağırlardık. Gezgin bir hayatı hep merak ederdim. Evin sırtında dünyayı dolaşabilmek o zamanlar da çok ilginç gelirdi. Doğa ile iç içe yaşamayı seven biri olarak özellikle Ege Bölgesi'nde çadır kurarak bu serüvene başladım. Çocuklarımla birlikte bu hayatı sürdürmek zordu. Bir süre sonra daha pratik ,özgür ve mobilize olmaya karar verdim. Bunun içinde bir karavana ihtiyacım vardı. Böylece hem doğa ile iç içe olma hayâlimi gerçekleştirmiş olacak hem de çocuklarımla birlikte konforlu bir şekilde gezebilecektim"


İSTEK VE BEKLENTİLERİNİZE GÖRE DEĞİŞEN BİR HAYAT

Karavanda çok fazla bir giderinin olmadığını ve kızlarının üniversite hayatına başladıktan sonra tam zamanlı olarak karavanda yaşayacağını söyleyen Yasemin Altay, "Karavanda yaşam istek ve beklentilerinize göre değişiklik gösterir. Ben hayatımı minimal düzeyde tutuyorum. Karavandan pratik yapabileceğim yemekleri tüketmeyi tercih ediyor. Bu da tüketimi azaltıyor ve bir kişinin ortalama ev maliyeti ile eşit oluyor" dedi.

Haberin Devamı

HER ŞEYİ 50 BİN TL'YE YAPTI

Karavanını 5 yıl önce kendi elleriyle yapan Yasemin Altay, bunu profesyonel bir işi de çevirdi. Geçimini karavan yapıp satarak sağlayan Altan, kendi karavanını ortalama olarak 50 bin TL'ye yaptığını söyledi. Şu an ise karavan yapmanın maliyetinin her şeyiyle 350 bin TL civarında olduğunu vurguladı.

"HER YERDE BİR KAPINIZ OLUYOR"

Karavanın büyük bir özgürlük olduğunu dile getiren Yasemin Altay, evinizi her yere taşıyabilme hissinin çok güzel olduğunu söyleyerek "Karavanda her ne kadar kurallar olsa da konaklamak istediğiniz her yer eviniz oluyor. Evinizi her yere taşıyabiliyorsunuz. Benim gibi aynı yerde kalmayı sevmeyen bir insan için kesinlikle karavan şart. Gittiğiniz çoğu yerde güzel dostluklar kuruyorsunuz ,yeni insanlar yeni hayatlar. Her yerde bir kapınız oluyor. Özgürlüğünüzü ilan ediyorsunuz. En güzel yanı eşya fazlalığından arınıyorsunuz. Yıllarca giymediğiniz kıyafetlerin, kullanamadığınız eşyaların yükünden kurtuluyorsunuz." dedi.

Karavanda yaşamının güzel yönleri olduğu kadar zorlukları olduğunu da söyleyen Altay, "Dar bir yaşam alanında olmak zor. Ben iki kızım, 4 köpeğim ve 3 kedim ile birlikte karavanı paylaşıyorum. Karavanda yaşamak çok büyük özgürlük olsa da suyu özgürce kullanamamak ve tuvaletlerin temizliği çok zor oluyor. Minimalize yaşayıp yaşam alanınızı temiz tutmak kolay olmuyor açıkçası. Ayrıca konaklayacak güvenli alanlar bulmakta bazen çok zorlayıcı olabiliyor" dedi.

Haberin Devamı


"YOLLARIN BİR RUHU VAR"

Bu hayâli kuran herkesin mutlaka bir gün harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Altay, bu yaşamın insanın kendine olan güvenini artırdığını söyledi.

"Tamamen kendinizi özgür hissetmenizi sağlayan bir yaşam tarzı. Kendime olan güvenim arttı. Başka kültürlerle yoğrulmuş farklı insanlar tanıyorum. Bir yere bağlı kalmadan olmak istediğim yerde olabiliyorum. Artık hiçbir şeyi israf etmiyorum. Fazlalıklarımdan arındım. Minimalize yaşama geçince eşyalara harcadığımız paraların ne kadar da gereksiz olduğunu öğrendim. Şimdi bir şeyi alacağım zaman diyorum bunun yerine yakıt koyar gezerim. Yolların bir ruhu var bunu biliyorum ve güzelliklere açılan yollara düşmeyi seviyorum"

KAZANDIĞI PARA DUDAK UÇUKLATIYOR

Hem kendi karavanını yapan hem de yeni karavanlar inşa ederek başkalarının hayâllerini gerçekleştirmesine de yardımcı olan Altay, insanın hobisinden para kazanmasının çok keyifli olduğunu söylüyor.

"Uzun zamandır karavanla ilgileniyordum. İlk karavanım olan "Vakitsizleri" kendim yaptım, tabi ki ufak tefek desteklerle. Nakit ihtiyacından dolayı satmak zorunda kaldım ve karavansız kendimi boşlukta hissettim . Dedik bir karavan daha yapayım. Boş araç alıp yine karavana dönüştürdüm . Zaten arabalarla uğraşmayı seviyorum ve ortaya güzel işler çıkınca sürekli yapmaya başladım . Yapıp satana kadar geziyorum. Yaptığım karavanları 650 bin TL civarında satıyorum. 200 bin lira kâr yapıyorum. İnsanın hobisinden para kazanması müthiş keyifli bir şey, öncede hayvanları tedavi ederken arabaları iyileştirmeye başladım. Şimdi "karavanda1kadın" hesabımdan yaptığım tüm karavanları ve kendi yaşamımı paylaşıyorum"