Gündem Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: Yeni dönemde de hedeflerimiz büyük

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: Yeni dönemde de hedeflerimiz büyük

Paylaş
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: Yeni dönemde de hedeflerimiz büyük

Bağcılar'da yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “12 yıldır Bağcılar’da her kesime hizmet ettik, kimseyi ayırmadık, bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirdik. Yeni dönemde yine projelerimizle konuşulacağız” diyor

● Sizi hep halkın içinde görüyoruz. Uzun yıllar boyunca elde ettiğiniz başarınızın sırrı bu mu?

Haberin Devamı

12 yıldır belediye başkanıyım. Bu sürede bir kere bile 24 saat boyu koltuğumda oturmadım. Ayrıca hep makam koltuğunun önündeki koltukta misafirlerimle otururum. Çünkü makamlar gelip, geçici. Biz tevazu, samimiyet ve gayretle yetiştik. Bağcılar’da her kesime ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bana herkes istediği zaman ulaşır. İnsan yeryüzünde Allah’ın yarattığı en kutsal varlık. Ve Allah bana sokaklarında oynadığım ilçemin belediye başkanlığını nasip etmiş. 20 yıldır sabah uykusu bilmiyorum. Ama çok mutlu ve huzurluyum. Çünkü hep halkımla birlikteyim.

750 bine yakın nüfusumuz var ve Bağcılar’da yaşayan herkesi birebir tanırım. Sokakta çocuklar beni gördüğünde koşarak yanıma gelirler. Çünkü gençlerle ve çocuklarla hep bir araya gelirim. Yatırım sadece binaya, asfalta olmuyor. Çok güzel bir çevre inşa edebilirsiniz ama bu eserleri dolduracak sosyal belediyeciliği oluşturmazsanız hiçbir anlam ifade etmez. Gönül belediyeciliği işte bu. Eğer gönül köprüleri kurabiliyorsanız baki kalırsınız. İnsan eseri köprüler yıkılır ama gönül köprülerini yıkmaya kimsenin gücü yetmez.

Haberin Devamı

HER KESİME EŞİT HİZMET

Hizmette beni kimsenin kültürü, inancı ilgilendirmez. ‘Her kesime hizmet’ dedim hep. Bağcılar’da camilere ne yaptıysam, cem evlerine de onu yaptım. Hatta hemşerilerimizin memleketlerine kadar hizmet götürdük. Bugün 63 vilayette, 130 belediyede Bağcılar Belediyesi’nin imzası var. Biz gönül köprüleri inşa ettik. Hiç ayrım yapmadık. Ben Bağcılar’da yaşayan her insandan sorumluyum.

● Bağcılar’ın demografik yapısı da çok farklı…

Bağcılar’da 20 bin nüfusun üstünde 12 vilayet var. Yani bir kümeleşme mevcut. Sosyal yardımlarımızda yöre ayrımı yapmayız. Bağcılar’da ilk yerleşim Selanik göçmenleriyle başlar. Daha sonra Balkan coğrafyasından göç almışız.Ben de 42 yıldır göçmen kardeşlerimle aynı mahallede yaşıyorum. Özellikle çevre, temizlik, kültür konusunda Balkan dostlarımızın Bağcılar’ın gelişimine çok büyük emekleri var. Biz Bağcılar’daki farklı mozaikleri ortak paydada buluşturmak için programlar inşa ettik hep. Mesela 27 yıl önce belediye olduğumuzda, işe halk meclisleri açarak başlamıştık. Eğer siz hizmetlerinize güvenmezseniz, mikrofunu halka çeviremezsiniz. Ama biz rahatlıkla çevirdik hep.

Haberin Devamı

Hiçbir zaman dönemsel olarak sahada olmadık, sürekli sahadaydık. Hep güzel anılar biriktirdim. Bunca seneye rağmen metal yorgunluğu da yaşamadım. Halkın sevgisi yorgunluğumu alıyor. Belediyeyi yüzde 43 oy oranıyla devralmıştım. İlk seçimde yüzde 49, ikinci seçimde yüzde 58’e yükselmiştim. İnşallah bu seçimde de yüzde 71’lik bir destekle Bağcılar halkı yine bizi seçecek.

TÜM HALKIM YANIMDA

● Sizin kalbinizden geçen anketler ne diyor?

Halkım bugüne kadar beni hiç yalnız bırakmadı. Oylarımı arttıracağımdan şüphem yok. Gencinden, yaşlısına herkes yanımda.

● Nüfus oranı çok yoğun bir ilçe olduğu için yükü de ağır değil mi?

İstanbul’daki trafik problemi neyse, Bağcılar’da da o. Ama Bağcılar’ın bir şansı var. O da, 9 farklı metro hattına sahip olması. Her mahallesinde metro olan bir Bağcılar var bugün. Öte yandan Bağcılar’da yaşayan herkes benim mesai arkadaşımdır. Ve müdürler, muhtarlar, mahalle teşkilatları da belediyede başkan yardımcısı gibi çalışır. Bir yerde eksik gördüklerinde hemen bize bildirirler. Ben Bağcılar’da kaldırım problemini bile 1 saatte çözüyorum.

Haberin Devamı

YENİ DÖNEMDE BAĞCILAR'I NELER BEKLİYOR?

Başkan Lokman Çağırıcı, ‘ustalık’ döneminde hizmetlerini gençlik odaklı projelerle taçlandıracak. Yeni dönemde gençleri, Yeni Gençlik Merkezi’nden Şehir Kütüphanesi’ne, Gençlik ve Spor Parkı’ndan Spor Kompleksi’ne kadar çok sayıda eser bekliyor. İşte o projeler:

İnşaatında sona gelinen Bağcılar Meydanı, tamamlandığında 55 bin metrekarelik alan ile İstanbul’un en büyük meydanı olacak. Meydanda seyir oturma basamakları, oturma cebi, yeşil bant, kaykay pisti, çocuk oyun alanı ve miting sahne kurulum alanı bulunuyor.

GENÇLİK VE SPOR PARKI

100 bin metrekare üzerine kurulacak spor kompleksinde; tenis kortu, 2 futbol sahası, voleybol sahası, basketbol sahası ve 3 halı saha yer alacak. Bunun yanında yürüyüş parkurları, bisiklet ve motokros parkurları da bulunacak.

Haberin Devamı

AMFİ TİYATRO

Yapılacak amfi tiyatroda; 147 kişilik sinema salonu, 216 kişilik konferans salonu, 1500 kişilik amfi tiyatro salonu, 200 kişilik restoran, sergi, sahne ve fuaye alanı yer alacak.

YENİ NİKAH SARAYI

Yeni Nikah Sarayı’nda; 2050 kişilik çok amaçlı düğün salonu, 3 nikah salonu ve fuayeler bulunacak.

OTOPARK SAYISI ARTACAK

Yapılacak 16 otopark ve otopark alanına sahip projeyle araç kapasitesi 10 bine çıkarılacak.

26 OKULUN YAPIM VE YENİLENMESİ

Bağcılar’da 26 okulun yapım ve yenilenmesi yapılacak.

MAHALLE HAVUZLARI

İlçede 8 havuz hizmet verirken, 2 tane yüzme havuzu inşaatı da sürüyor. Ayrıca 22 mahallenin tamamına havuz kazandırılacak. Öğrenciler bu havuzlardan ücretsiz yararlanıyor. Bağcılar’da öğrenciler beden eğitim derslerini 15 spor kompleksi ve 7 kapalı halı sahada görüyor. 5 kapalı halı saha ve 2 basketbol sahası daha yapılacak.

GÜNEŞLİ KÜLTÜR MERKEZİ

Hürriyet Mahallesi’nde yapılacak Güneşli Kültür Merkezi’nde; sergi ve fuaye alanları, 403 kişilik çok amaçlı salon, konferans salonu, kütüphane, fitness salonu, çocuk oyun alanı, amfi salon da bulunacak.

TEMA PARKI VE KELEBEK EVİ

163 parkın olduğu ilçeye 14 park daha yapılacak. Mahmutbey’de hayata geçirilecek Tema (Bilim) Parkı’nda; çocuk oyun alanı, bisiklet parkuru, kaykay parkuru, çayır alanı, uçurtma alanı, mini koru, yeşil amfi ve doğamatematik alanı bulunacak. Kelebek Evi ve Parkı ise yılın belirli dönemlerinde halka açık kelebek gözlem alanı olarak kullanılacak.

MİLLET BAHÇESİ

Mahmutbey’de yapılacak Millet Bahçesi’nde; bisiklet yolu, tırmanma duvarı, ekolojik etkinlik alanları, köprüler, oyun alanları, meydan, sosyal tesisler, millet kıraathanesi, spor alanları ve yürüyüş parkurları bulunuyor.

ŞEHİR KÜTÜPHANESİ

Çocuklar, gençler ve yetişkinler için ayrı ayrı olacak. 24 saat açık olacak kütüphanede; kafeterya, masal odası, multimedya bölümü, interaktif kütüphane, bireysel çalışma odası, cep sineması, konferans ve söyleşi odası bulunuyor. Ayrıca içerisinde tiyatro salonu da olacak.

BAĞCILAR’I HALKLA BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

Bağcılar’ı halkla birlikte yönettiğini söyleyen Lokman Çağırıcı, “Bizim hizmet yolculuğumuz çamurlu yollardan metroya, kentsel dönüşümden marka değeri yüksek tesislere ev sahipliği yapan ve eğitim yuvaları ile dolu modern bir kente uzanan gurur verici bir yolculuk” diyor.

Lokman Çağırıcı ilçede bugüne kadar yaptıklarına da örnekler veriyor:

Altyapı sorunlarını bitirdiğimiz ve gerekli altyapı teminini sağladığımız ilçemizde büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Cazibe noktaları haline gelecek prestij caddeleri inşa ediyoruz. Bağcılar, İstanbul’un raylı sistemlerden en çok yararlanan ilçelerinin başında geliyor. Bağcılar-Kabataş Tramvay Hattı’ndan sonra Başakşehir-Bağcılar- Yenikapı Metro hattıyla bir ayağı Sarıyer’e bir ayağı da Marmaray ile Kartal’a kadar uzanıyor. Mahmutbey- Kabataş Metro Hattı, Bakırköy İDOBağcılar Kirazlı Metro Hattı ve Ataköy- Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatları devam ediyor. Ayrıca İstanbul Havalimanı’na ulaşabilecek metroya da önümüzdeki yıl kavuşacağız.

〉Beş bölgemiz riskli alan ilan edildi. Başta bu bölgeler olmak üzere ilçemizde kentsel dönüşümle inşa edilen projelere yeşil alan ve otopark zorunluluğu uyguluyoruz. Ayrıca kişi başına düşen yeşil alanı da arttırdık.

〉Yerinde kentsel dönüşümden yanayız. Binalarımızı yıkarak ya da onararak güvenli hale getiriyoruz. Şu ana kadar 14 cami ile 25 okul binasını yeniden inşa ettik. İBB’nin katkılarıyla üç dev projeye imza atıyoruz. İstanbul’un en büyük meydanlarından birini inşa ediyoruz. Meydanın yanına bir Millet Kıraathanesi de yapıyoruz. Ayrıca yeni belediye hizmet binamız yakında hizmete girecek.

〉Geri dönüşüm hizmetiyle hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de çevremizin temiz tutulmasını sağlıyoruz. Mayıs 2015’te açılışını yaptığımız Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisimiz çalışmalarını artırarak devam ediyor. 22 mahallemize konulan kumbara ve konteynırlarda biriken atıklar belirli zamanlarda toplanıyor. Bunun yanında çevreye atılan malzemeleri topluyor ve ayrıştırma işlemine tabi tutuyoruz. Ayrıştırılan malzemelerin yeniden dönüşümünü sağlıyoruz.

〉23 yıldır Ramazan programlarına imza atıyor ve mahallelerimizde iftar sofraları kuruyoruz. 10 bin aileye gıda yardım paketi dağıtıyoruz. Yaşlı ihtiyaç sahiplerinin evlerini temizliyoruz, kişisel bakımlarını yapıyoruz. Kariyer Merkezimiz de geçtiğimiz yıl 687 kişinin istihdamına vesile oldu.

Engelliler Sarayı, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, 16 Bilgi Evi, Gençlik Merkezi, 8 kapalı yüzme havuzu, Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi, 7 Nostalji Bahçesi gibi nice marka projelere ev sahipliği yapıyoruz. İzci ve Gençlik Kampları, Yaz Spor Okulları ve Gönüllü Meclislerimizin her yıl yaptığı şuralar da projelerimiz arasında yer alıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temas halinde yeni okullar yapıyor, mevcutları yeniliyor, eksiklerini gideriyoruz.

ALEV GÜRSOY CİMİN