Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan AB'ye sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım'dan AB'ye sert tepki

Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım'dan AB'ye sert tepki

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım'ım gündeminde AB ile müzakereler vardı. Yıldırım dün Varna'da yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı zirveye değindi, "Cumhurbaşkanımız muhattaplarının yüzüne söyledi belgeleri bilgileri takdim etti. Bütün bunlara rağmen AB'nin ülkemize yaklaşımının hakkaniyetle bir zemine oturacağını görmedik" dedi.

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları...

Kongrelerimizde gördük ki AK Parti teşkilatında metal yorgunluğu yok. Heyecan dorukta.

Türkiye-AB ilişkileri bakımından önemli sayacağımız konular dünkü toplantıda ele alındı. Türkiye'nin AB karnesi tüm taahhütlerin yerine getirildiği siyasi engellemeler sebebiyle beklemeye alınan hususlardan oluşuyor. AB'nin karnesi ise ciddi kırıklarla doludur. AK Parti olarak hükümete geldiğimiz dönemde AB meselesine çok önem verdik ve tam üyelik müzakarelerinin bir an önce başlaması için adımları süratle attık. Brüksel'de yapılan AB zirvesi önemlidir. AB'nin ikircikli tavrına karşı koyduğumuz kararlı duruş karşısında 3 Ekim'i tam üyelik müzakere tarihi olarak belirlediler. Bu tarihten sonra AB ülkemizin tam üyeliğini bir belirsizlik sürecine sokmuştur. Tam üyelik için 35 fasıldan 16'sı açılmış biri kapanırken diğerleri beklemeye alınmış 14 fasıl da bekleme halindedir.


"TÜRKİYE BÜTÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRDİ"


AB darbe girişimiyle beraber cılız açıklamalar dışında Türkiye'ye ciddi bir destek vermemiştir. Biz herkes olduğu gibi AB'ye hep açık davrandık. Dün Varna'da da aynısını yaptık. Cumhurbaşkanımız muhattaplarının yüzüne söyledi belgeleri bilgileri takdim etti. Bütün bunlara rağmen AB'nin ülkemize yaklaşımının hakkaniyetle bir zemine oturacağını görmedik. OHAL'den tutun Afrin operasyonuna kadar bütün terör örgütlerine kadar kullandığımız yöntemleri eleştireceklerine dair şüphem yok. Türkiye AB'ye olan bütün yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Burada sorulması gereken 'AB'nin Türkiye hakkındaki kararı nedir?'


"ARTIK SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUZ"


İşgal gibi söylemlerle suçlayan ülkeler kendi tarihlerini unutmuş gözüküyorlar. Biz, tek bir masumun burnu kanamasın diye, kılı kırk yararak ilerlerken terör örgütünün evlerden hastanelere, oyuncaklardan kutsal kitaplara kadar her şeyi bombalarla, tuzaklarla tuzakladığını görmeyenlere artık söyleyecek söz bulamıyoruz. Milyonlarca insana yıllar boyu ev sahipliği yapan Türkiye'yi takdir etmek yerine operasyonları eleştirmek asla iyi niyetle bağdaşmıyor. Fırat Kalkanı bölgesine dönen mülteci sayısı 160 bini buldu.