Gündem 'Bölücü terör örgütü bitme noktasına geldi'

'Bölücü terör örgütü bitme noktasına geldi'

Paylaş
'Bölücü terör örgütü bitme noktasına geldi'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2023’te Türkiye’de terörle mücadele ve güvenlik konularında yürütülen faaliyetler ile dünya gündemindeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. 2023’te 2 bin 84 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve operasyonlar ile bölücü terör örgütünün bitme noktasına geldiğini belirten Güler şunları söyledi:

“Operasyonlarımızla, bölücü terör örgütü yurt içinde bitme noktasına gelirken, sınırımızda kurulmak istenen terör koridoru parçalanmıştır. 1 Ocak’tan bu yana Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; 2 bin 84 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Yıl içinde 122 terörist teslim olmuştur. Sınır ötesi operasyonlar Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, komşularımızın egemenlik haklarına saygılı olarak icra edilmektedir.”

Haberin Devamı

SURİYE MESELESİ

“Suriye’de hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Amacımız, siyasi bir çözüme ulaşılmasıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Bölgede kalıcı barışın sağlanması amacımız doğrultusunda diyalog, temas ve koordinasyona yönelik çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Ancak Suriye topraklarında varlık gösteren terör örgütleriyle mücadele konusundaki tutumumuz nettir. Bunu herkes böyle bilmeli, anlamalı, kabullenmelidir!”

Bakan Yaşar Güler, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’e açıklamalarda bulundu.

SINIR GÜVENLİĞİ

“Hudutlarımız, Cumhuriyet tarihinin en yoğun en etkin tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemi ile korunmaktadır. Hudut hattımızda dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemler etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Hudutlarımızdaki başarı rakamlarla da açıkça görülmektedir. 1 Ocak’tan itibaren hudutlarımızda 199 bin 898 kişinin geçişi engellenmiş; yakalanan 13 bin 156 düzensiz göçmen ile 410’u FETÖ üyesi olmak üzere 590 terörist kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN VE KIBRIS

“Yunanistan ile aramızdaki ilişkilerin geliştirilmesinde tarihi bir dönemden geçtiğimize, çözüm odaklı bir yaklaşım ile dürüst ve yapıcı bir ilişkinin iki ülkenin de yararına olacağına inanıyoruz. 7 Aralık’ta Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının 5’incisi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde iki ülke adına önemli bir adım daha atılmıştır. Millî meselemiz olan Kıbrıs’ta bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da huzur, güvenlik ve refah için elimizden geleni yapacağız.”

Gazze’de binlerce çocuk yaralanırken binlercesi de hayatını kaybetti.

GAZZE’DE YAŞANANLAR

“Uluslararası Önemli olan caydırıcı bir güce sahip olmaktır. hukukun ihlal edilerek çoğunluğu bebek, çocuk ve kadınlardan oluşan binlerce masum sivilin katledilmesi vahşet boyutuna ulaşan bir savaş suçu ve daha da acısı bir insanlık suçudur. Beklenti ve temennimiz; Çatışmaların derhal sonlandırılarak gecikmeksizin kalıcı ateşkes ilan edilmesi, insani yardımların kesintisiz ve yeterli şekilde Gazze’ye ulaştırılması, iki devletli çözüm temelinde, adil ve kalıcı bir barışa yönelik sürecin de başlatılmasıdır.”

Haberin Devamı

F-16, EUROFİGHTER VE F-35

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin şu anda envanterinde bulunan uçakları yeterlidir. Mevcut F-16’larımızı modernize etmek istiyoruz, çok rahat kendimizin yapabileceğini düşünüyoruz. Süreç devam ederken üzerinde durduğumuz tek uçak; Eurofighter. 40 Eurofighter almak istediğimizi ilettik. Bir ülke müttefikliğe aykırı şekilde buna karşı çıkıyor. Yunanistan F-35’lere sahip olmakla 85 milyonluk Türkiye’ye herhangi bir tehdit oluşturmaz. “Uluslararası Önemli olan caydırıcı bir güce sahip olmaktır.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

“NATO’nun aktif ve yapıcı bir üyesi olmaya devam ediyoruz. İsveç’in yaptığı yasal değişiklikler tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bizim için önemli olan somut ve uygulamaya dönük adımlar atılarak taahhütlerin yerine getirilmesidir. Temennimiz terörün farklı biçimlerinin bulunduğu diğer ülkelerin de benzer ve somut adımlar atması. İsveç’in NATO’ya katılım protokolü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanıp TBMM’ye sevk edilmiştir. Son kararı TBMM verecek.”

Haberin Devamı