Gündem Çanakkale'de orman yangını! Bir köy boşaltıldı, karayolu trafiğe kapatıldı

Çanakkale'de orman yangını! Bir köy boşaltıldı, karayolu trafiğe kapatıldı

Paylaş
Çanakkale'de orman yangını! Bir köy boşaltıldı, karayolu trafiğe kapatıldı

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü, orman yangını nedeniyle boşaltıldı. Vatandaşlar öğrenci yurduna yerleştirilirken Çanakkale-Çan karayolu trafiğe kapatıldı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriyor. Çanakkale kepez bölgesinde yaşanan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı gemi trafiği, güney-kuzey yönlü geçici olarak askıya alındı.

Çanakkale'de devam eden orman yangını sebebiyle, merkeze bağlı Kayadere köyü boşaltıldı. Çanakkale-Çan karayolu ise tedbir için trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı
Çanakkale'de orman yangını! Bir köy boşaltıldı, karayolu trafiğe kapatıldı

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangın 12.30 sıralarında merkeze bağlı Kayadere köyüne yakın ormanlık alanda çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yükselen alevlere, ekipler hem havadan hem de karadan müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 helikopter ve 5 uçak ile karadan ise 29 arazöz 13 su ikmal aracı ve 7 dozer müdahale ediyor. Rüzgarın etkili olduğu bölgede ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriyor. Yangının başladığı bölgeye yakın olan Kayadere köyü ise tedbir için boşaltıldı. Çanakkale-Çan karayolu da trafiğe kapatıldı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Çanakkale kepez bölgesinde yaşanan orman yangını nedeniyle çanakkale boğazı gemi trafiği, güney-kuzey yönlü geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, çift yönden tek yöne döndü.

Haberin Devamı

BAKAN YUMAKLI: CAN KAYBI YOK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu yangın saat Danyeli mevkiide 11.39 itibarıyla başladı. Birkaç evin olduğu bir yerleşim yerinin yanındaki araziden çıktığını tespit ettik. Rüzgarın etkisiyle maalesef yayıldı. Şu anda  kuşuçuşu yaklaşık 15.1 kmlik bir hattı, 6 saat gibi kısa bir sürede katetti. Bütün güçlerimizi yerleşim yerlerimizi korumaya odaklamış durumdayız. En kötü senaryoya göre hazırlık yapılıyor. Devlet hastanesi ve üniversite tevakuz halinde ama herhangi bir boşaltma söz konusu değil. 9 köy için tedbir alındı. Bunlardan 6'sı boşaltıldı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı." dedi.

AFAD

AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İçişleri Bakan Yardımcısı Sn. Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Veysel Tiryaki ve AFAD Başkanı Sn. Vali Okay Memiş çalışmaları yerinde koordine etmek üzere bölgeye intikal etmiştir. 4 vatandaşımız dumandan etkilenmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Merkeze bağlı Kayadere, Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı ve Aşağıokçular köyleri AFAD koordinasyonunda jandarma ekipleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edilmiş olup; Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri için tahliye planları yapılmıştır. Çanakkale-Çan karayolu araç ve Çanakkale Boğazı gemi trafiğine tedbir amaçlı kapatılmıştır. Tüm imkanlarımız ile yeşil vatan için mücadele etmeye ve milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ YURDUNA YERLEŞTİRİLECEKLER

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Kayadere köyü civarında başlayan orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir. Kayadere köyümüz tedbir için boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız öğrenci yurdunda misafir edilecektir. Ayrıca Çanakkale-Çan karayolu da trafiğe kapatılmış olup vatandaşlarımızın alternatif yolları kullanmaları ve görevli personelin ikazlarına riayet etmeleri önem arz etmektedir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir."