Gündem Çiftçiler gübreleme ve ilaçlama çalışmalarına başladı

Çiftçiler gübreleme ve ilaçlama çalışmalarına başladı

Paylaş
Çiftçiler gübreleme ve ilaçlama çalışmalarına başladı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çiftçiler bahar mesaisine başladı. Çevre köylerde hububat ekili alanlarda gübreleme ve ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi ile çevre köylerinde hububat ekili alanlarda gübreleme ve ilaçlama çalışmalarına başlandı.

Haberin Devamı

Kızıltepe tarımın, üretiminin, sanayinin ve ticaretin yapıldığı Türkiye’deki bölgelerden biri. 1 milyon 235 bin dekar araziye sahip ilçeyi diğer tarım şehirlerinden ayıran özellikleri de var. Türkiye’nin buğday ambarı diyebileceğimiz Kızıltepe, ülkenin un ihracatının yüzde 22’sini tek başına karşılıyor.

Kızıltepe'de çiftçiler, buğday ve arpadan daha fazla verim alabilmek için gübreleme ile ilaçlama çalışmalarına başladı. Son 3 aydır gelen yağışlar, çiftçinin yüzünü güldürdü. Ekili arazilere gübre ve ilaç atan çiftçiler, nisan yağmurun yağmasını beklemeye başladı. Tarlasını gübreleyen çiftçilerden Mehmet Aydoğan, "Yağışlar bu yıl iyiydi. Yüksek bir verim bekliyoruz. Tarlamızı gübreledik, teknolojinin gelişmesiyle işimiz daha rahat oldu. Eskiden elle atıyorduk gübreyi, şuan ise zirai makinelerle attığımız için işimiz çok kolay hale geldi" dedi.

Haberin Devamı