Gündem Demir Kartallar güvenle uçuyor

Demir Kartallar güvenle uçuyor

Paylaş
Demir Kartallar güvenle uçuyor

Türk Hava Kuvvetleri’nin bünyesindeki savaş uçakları ve helikopterler, her gün çeşitli görevleri icra etmek için havalanıyor. Uçuşların ardından helikopter ve uçaklar, üsse geri dönüyor. Sorunsuz uçuşların arkasında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması yatıyor. Pilotlar, “Tüm bakım ekibine sonuna kadar güveniyoruz. Hiçbir şekilde gözümüz arkada kalmıyor” dedi.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı (THKK) Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün uzman personeli, aralarında F4, F5 ve F16 savaş uçaklarının da yer aldığı tüm araçların bakımını Türkiye’nin farklı noktalarındaki ana jet üslerinde yürütüyor. THKK envanterinde ve aktif olarak kullanılan helikopter, CN-295 kargo tipi uçak, F4, F5 ve F16 savaş uçakları uçuş öncesinde, uçuşların ardından ve iki uçuş arasında periyodik bakımlara alınıyor. Uçakların her anını kontrol eden uzman personel, tüm faaliyetlerini “Uçar dediğimiz uçak, o andan itibaren uçar” anlayışıyla sürdürüyor.

Haberin Devamı

TÜM BAKIMLAR KAYIT ALTINDA

Uçak bakımlarından sorumlu teknik subay, “Burada F-16 uçaklarımızın hat seviyesi bakım olarak nitelendirdiğimiz uçuş öncesi, uçuşlar arası ve uçuş sonrası bakımlarını icra etmekteyiz. Bütün bakımlarımız kayıt altında yapılmaktadır. Uçaklarımızın titizlikle uçuş öncesi bakımları yapılır. Pilot gelir, uçağı kabul eder. Daha sonra uçuşa gider, uçuştan dönüşünde yine uçaklarımızı karşılarız” dedi. Savaş uçağı pilotları, “Bakım ekibi, uçaklarımızı son derece emniyetli bir şekilde bize hazır ediyor. Hiçbir şekilde gözümüz arkada kalmıyor” dedi.