Gündem Hava durumu raporunda İstanbul dahil birçok kente alarm! Meteoroloji duyurdu: Kar ve toz taşınımı geliyor

Hava durumu raporunda İstanbul dahil birçok kente alarm! Meteoroloji duyurdu: Kar ve toz taşınımı geliyor

Paylaş
Hava durumu raporunda İstanbul dahil birçok kente alarm! Meteoroloji duyurdu: Kar ve toz taşınımı geliyor

Kar, sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı verildi. Meteoroloji İstanbul dahil birçok kenti uyardı. Cuma gününe dikkat! Hava sıcaklığı batı kesimlerinde 2 ila 4 derece düşecek. Hava durumu uyarısına göre karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte İstanbul dahil birçok kenti ilgilendiren Meteoroloji'nin son hava durumu raporu.

Cuma günü dahil uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun batı ve iç kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu(Sivas hariç), Batı Karadeniz ile Adana, Samsun, Çorum ve Amasya çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Tokat'ın batı kesimlerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların Çanakkale, Muğla il geneli ve İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu'da yer yer Toz Taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Hava sıcaklığının batı kesimlerinde 2 ila 4 derece düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

DOLUYLA KARIŞIK YAĞMUR YAĞDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Tekirdağ'da şiddetli yağmur dolu ile karışık bir şekilde bastırdı. Yağışın şiddetli bir şekilde bastırmasıyla vatandaşlar sığınacak yer ararken Süleymanpaşa ilçesi sokakları 10 dakikada su ile kaplandı.

Haberin Devamı

10 dakika boyunca devam eden şiddetli yağışta, trafikte de sürücüler ilerlemekte zorluk çekti. Şiddetli yağış etkisini kaybederek hafif şekilde etkisini sürdürürken kaçacak yer arayan vatandaşlar ise sığındıkları yerlerden çıkıp yollarına devam etti.

 BİGA AÇIKLARINDA KORKUTAN HORTUM

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesi açıklarında denizde hortum oluştu. Vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıyan hortum, bir süre sonra kayboldu. Öte yandan kentte etkili olan dolu yapışı evlerin bahçelerini beyaza bürüdü.

Denizde oluşan dev hortum ve dolu yağışı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 24

Antalya: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16
Trabzon: Parçalı bulutlu 19

Haberin Devamı

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 9

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 18