Gündem Kar İstanbul'un kapısına dayandı! Hava bir anda buz kesecek

Kar İstanbul'un kapısına dayandı! Hava bir anda buz kesecek

Paylaş
Kar İstanbul'un kapısına dayandı! Hava bir anda buz kesecek

Meteoroloji’den peş peşe 7 kent için sarı ve turuncu uyarı geldi. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava beraberinde sağanak ve kar yağışını da getirecek. Trakya için kar alarmı yapıldı. İstanbul’da ise bir ilçe için kar alarmı verildi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bu sabahtan itibaren hem sıcaklık düşecek hem de yağış geliyor" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İstanbul, Bursa, Manisa, Antalya ve Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Kırklareli, Cuma Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Cuma sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Cuma kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların gece saatlerinde Kırklareli, Cuma Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar vb. dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Genellikle güneyli, Cuma kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden esecek rüzgarın Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) fırtına şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AFAD tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Aralık Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale; öğleden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli; Kırklareli'nin kuzeyi, Çanakkale'nin güneyi ve Edremit Körfezi'nde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, ani rüzgar, kısa süreli fırtına, kar yağışı beklenen bölgelerde don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz"

10 DERECE DÜŞECEK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Türkiye’nin hiçbir yerinde yağış yok ama bu sabahtan itibaren hem sıcaklık düşecek hem de yağış geliyor. Kuvvetli yağış bugün İstanbul’a öğle saatlerinde başlar cumartesi gününe kadar devam eder. İstanbul’da 1 günlük yağış var. Sıcaklık bugün lodos olduğu için 17, 18 derece bugün 10, cumartesi günü 8 dereceye düşecek. Trakya’da kar yağışı başlayacak.

Haberin Devamı

TRAKYA’DA KAR YAĞIŞI

Bu akşam Trakya’da kar yağışı başlayacak ve cumartesi günü de kar yağışı devam edecek. İstanbul’da kar yok. Ama cumartesi günü Bilecik, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu civarlarında kar yağışı var. Hatta cumartesi ve pazar günü Ankara’nın kuzey ilçelerinde kar yağışı var. Hafta sonu iyi giyinmemiz lazım.

İzmir ve çevresinde ise yağmur var. Kar yağışı hafta sonundan sonra Anadolu’ya doğru yayılacak. Konya ve Anadolu’nun hemen hemen her bölgesinde kar yağışı olur. Pazartesi günü İstanbul’da sıcaklık tekrar yükselmeye başlıyor. Cumartesi günü Edirne, Kırklareli’nde çok kuvvetli kar yağışı var, ulaşımda aksamalar olabilir.

ÇATALCA’DA KAR GÖRÜLEBİLİR

Prof. Dr. Şen, “Cumartesi günü Çatalca’nın tepelerinde kar yağışı olabilir. İstanbul’da kar yağışı yok”