Gündem Kardeşi için bacağını feda etti

Kardeşi için bacağını feda etti

Paylaş
Kardeşi için bacağını feda etti

Hatay Antakya’da motosiklet tutkunu, spor eğitmeni Polat Ahmet Gezginci depremde sarsıntılar başlayınca dışarı çıkmıştı ama kardeşi binada kalmıştı. Onun için içeri girip elini tuttuğunda bina yıkıldı. Kardeşinin üzerine düşen pimapeni saatlerce bacağıyla tuttu. Sol bacağı ampute edilen Gezginci, “Bacağımı kaybettim ama kardeşimi kurtardım” dedi.

Polat Ahmet Gezginci (25), 6 Şubat’ta depreme Hatay Akevler’deki 5 katlı evlerinin birinci katında yakalandı. Sarsıntı başlayınca dışarı çıktı. Kardeşi Muhammed Emin’in (15) içeride kaldığını anlayınca hemen binaya girdi. Peşinden giden anne Fatma Gezginci’nin üzerine balkon çöktü. Annesini kurtarmayı başaramasa da kardeşinin elinden tutabilmişti. 95. saatte enkazdan ele ele çıkarıldılar. Kardeşinin üzerine düşen pimapeni saatlerce bacağıyla tutan Ahmet’in sol bacağı ampute edildi.

Haberin Devamı

OLMAZSA OLMAZIMDI

Motosiklet tutkunu olan ve birçok yarışmaya katılan, fitness ve kick boks hocası Polat Ahmet, “Bacağımı kaybettim ama kardeşimi kazandım. Belki içeri girmesem tek başına o kadar gün mücadele edemeyecekti. Elini tutmasaydım belki bugün yoktu. O yaşıyor ve sağlıklı ya, bir değil iki bacağım, kolum feda olsun” dedi. “En büyük acım annem” diyen Gezginci, “Bir de çok sevdiğim motosikletim enkaz altında kaldı, hayatımın olmazsa olmazıydı. Yine motosiklete bineceğim. Umutsuzluğu yer yok” diye konuştu.