Gündem Marmara'da sulara gömüldü

Marmara'da sulara gömüldü

Paylaş
Marmara'da sulara gömüldü

Marmara Adası'ndan Gemlik'e mermer tozu taşıyan ‘Batuhan A’ adlı yük gemisi dün sabah acil durum sinyali verdikten sonra battı. Aralarında gemi sahibinin de bulunduğu 6 personelin bulunması için arama çalışması başlatıldı.

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’ndan önceki akşam saat 20.30’da hareket eden ve Bursa Gemlik’e 1200 ton mermer tozu taşıyan 69 metrelik ‘Batuhan A’ adlı yük gemisi dün saat 06.32’de acil durum sinyali verdi. Ardından 07.12’de sinyal tamamen kesildi.

Haberin Devamı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri botlarla bölgeye sevk edilirken kötü hava koşulları nedeni ile helikopterler havalanamadı. Geminin İmralı Adası yakınlarında battığı belirlenirken kayıp 6 personeli için bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.

2021’DE KARAYA OTURMUŞ

Kaybolanlar arasında aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51) da bulunuyor. Geminin personel listesindeki diğer isimlerin şunlar olduğu açıklandı: Hasan Mehmet Uyanık (69), Murat Çalışkan (33), Zeynep Kılınç (33) ve Ahmet Atav (22). Batan geminin 3 yıl önce de Çanakkale açıklarında karaya oturduğu ve 2 gün süren çalışmalar sonucunda kurtarıldığı ortaya çıktı. 51 metre derinlikte dibe oturan geminin yeri belirlendi. DHA

Haberin Devamı