Gündem Metrobüs kazasının nedeni ortaya çıktı! İşte şoförün kazadan önceki sözleri

Metrobüs kazasının nedeni ortaya çıktı! İşte şoförün kazadan önceki sözleri

Paylaş
Metrobüs kazasının nedeni ortaya çıktı! İşte şoförün kazadan önceki sözleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüs kazasıyla ilgili, "Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek, 'kötü oluyorum, ambulans çağırın' diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim" dedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya metrobüs kazasında yaralanan 99 yolcudan 88'inin taburcu olduğunu duyurdu.

İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte İBB'nin Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı.

Haberin Devamı

Ekrem İmamoğlu, Avcılar'da 99 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Saat 18.30 sıralarında 100 bini aşan insan yolculuk yapıyor. Burada kaza meydana geldi. Yaptığımız incelemelerde birlikte 18.30'da oluşan bu kaza 2 saat içerisinde ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle ulaşıma açıldı" dedi.

Ekrem İmamoğlu kazanın oluş nedenini ise "Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek, kötü oluyorum, ambulans çağırın diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim" şeklinde açıkladı.

Metrobüs kazasının nedeni ortaya çıktı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüs kazasıyla ilgili, "Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek, 'kötü oluyorum, ambulans çağırın' diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim" dedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya metrobüs kazasında yaralanan 99 yolcudan 88'inin taburcu olduğunu duyurdu.

İmamoğlu, "117'ye yakın insan hastaneye sevk edildi. Şu an itibaren hastanede 10'un biraz üzerinde insanın hastanede kaldığını söyleyebilirim. Yaralı sayısı 10 civarında. Ameliyat görünen hastamız şu an için bize ulaşmadı. 2 hastamız ameliyat edildi, bunlardan ikisi de şoförlerimiz. Deneyimli şoförlerimiz var. Rahatsızlanan şoförlerimiz 2012'den beri metrobüs hattında çalışan şoförümüz. Rahatsızlık geçirdiği ses kaydından, görüntülerden ortada. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına varıncaya kadar ilgilendiğimiz belirtmek isterim. Ben de vatandaşlarımızı hastanede ziyaret ettim. Eğer ihmal var ise bu konuda hangi mevkide olursa olsun gerekli idari uygulamaların yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VALİ YERLİKAYA DUYURDU: KAZADA YARALANAN 88 KİŞİ TABURCU OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya metrobüs kazasında yaralanan 99 yolcudan 88'inin taburcu olduğunu duyurdu.

Yerlikaya, "3 yaralımızın yoğun bakımda, 8 yaralımızın da serviste takipleri devam ediyor. Yaralı hemşehrilerimize Allah’tan şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Avcılar'da dün akşam iki metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 99 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin metrobüslerin sürücüleri olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili metrobüs kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Küçükçekmece yönünden gelen metrobüsün sürücüsü Mahsun K.'nin "Çok kötü oldum, bana ambulans çağırın" dediği duyuluyor. Saniyelen sonrasında ise metrobüs karşı şeride geçiyor.

Haberin Devamı

'KRİZ BENCE YÖNETİLEMEDİ'

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında metrobüs kazasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

'Kazayla birlikte İstanbul ulaşımının, İstanbullular için hayati bir öneme sahip olduğunu bir kez daha gördük. 18.38'de Avcılar'da meydana gelen bu metrobüs kazasının ardından Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bağcılar, Bakırköy ve hatta Şişli'ye kadarki metrobüs güzergahında müthiş bir trafik yoğunluğu yaşadı. Toplu taşıma tamamen durdu, D-100 karayolunda insanlar yürümeye başladılar.

Kriz bence yönetilemedi. Basın bilgilendirilmesi yapılamadı, vatandaşın ne yapacağı anlatılamadı. İETT saat 22:00'den sonra bir açıklama yaptı. İstanbul'u yöneten kişiler duruma müdahale edebildi mi? Hayır. Ekrem İmamoğlu da saat 00:00'dan sonra olaya müdahil oldu ve hastane ziyareti yaptı. 18:00'den 23:00'e kadar olan arada bir trafik kaosu yaşandı.

Haberin Devamı

Bir koordinasyon kopukluğunu gördük. İnsanların mağduriyetlerini anbean gördük. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı incelemelerini sürdürüyor. Görgü tanıkları "Küçükçekmece istikametinden gelen bir araç, direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı yönden gelen araca çarpıyor" dedi. Peki bu araç neden direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücü Kalp Krizi mi geçirdi yoksa araçtan kaynaklanan bir sorun mu? Bunu da teknik çalışmayla ortaya çıkaracaktır.'