Gündem Ömer Çelik, AK Parti'nin yeni MYK'sını açıkladı

Ömer Çelik, AK Parti'nin yeni MYK'sını açıkladı

Paylaş
Ömer Çelik, AK Parti'nin yeni MYK'sını açıkladı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından, yeni Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) açıkladı.

AK Parti'nin yeni MKYK üyeleri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 3 saat 45 dakika süren toplantı sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik, olağanüstü kongrenin birlik ve dayanışma içerisinde gerçekleştirildiğini söyleyerek, "AK Parti bir kere daha hem istikrarın hem de değişimin adresi olduğunu net bir şekilde göstermiş oldu. Bu kongreyle birlikte partimiz artık bütün birimleriyle tamamen yerel seçimlere doğru çalışmalarını sürdürecek. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ilk MKYK toplantımızı, bir tanışma toplantı değerlendirmeler şeklinde gerçekleştirmiş olduk. Genel Başkanımızın MKYK'mıza ilk olarak verdiği görev ve altını çizdiği husus, Türkiye'yi bizde olmayan, belediyecilik hizmeti alamayan yerlerle, daha güçlü bir belediyecilik hizmetiyle buluşturmak üzere çalışmalara başlamak olmuştur" diye konuştu.

Haberin Devamı

'BUNDAN SONRASI YEREL SEÇİMLERE HAZIRLIKTIR'

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın, hem toplumun istikrar talebini hem de değişim tartışmalarını kucaklayacak bir siyasi iradeyi ortaya koymayı sürdürdüğünü belirten Çelik, "Bizim bütün MKYK'larımız, bütün kongrelerimiz tecrübenin, istikrarın devamlılığını sağlayan; aynı zamanda da değişimi kucaklayan bir denge içerisinde olmuştur. Yine bütün MKYK'larımızın ortak özelliği, kadınların siyasette daha güçlü bir şekilde yer alabilmesi, partimizin her alanında etkisini göstermesi açısından güçlü bir temsile sahip olmalarıdır. Aynı şekilde gençlerin temsili ve Türkiye'nin bütün sosyolojisini kucaklayan bir siyasi hareket olarak AK Parti'nin bütün sosyal kesimleri kucaklayacak bir yayılma ve temsil içerisinde MKYK'sını oluşturması ve kongresini yapmasıdır. Nitekim Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız kongre konuşmasında bütün Türkiye'nin duyduğu gibi, daha yaygın bir şekilde bu çalışmaları sürdürebilmek maksadıyla da Meclis'ten kısıtlı sayıda arkadaşımızı MKYK'ya aldığımızı, değişik toplum kesimlerinin temsiline odaklanan bir yaklaşımı benimsediklerini ifade etmişlerdir. Bugün itibariyle artık ilk MKYK'yla birlikte bu süreç tamamlanmış bulunmaktadır. Bundan sonrası yerel seçimlere hazırlıktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YENİ MYK

Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın toplantı sonunda yeni MYK'yı açıkladığını bildirdi. Buna göre; Birinci Genel Başkan Vekili Efkan Ala, İkinci Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, Sivil Toplumdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ömer İleri ve Genel Sekreter ise Fatih Şahin oldu. Çelik, ayrıca listelerde olmayan Grup Başkanı ve Grup Başkan Vekili’nin de MKYK'nın ve MYK'nın doğal üyesi olduğunu hatırlattı ve bu sebeple listelerde olmadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

'SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, YÜKSEK İSTİŞARE KURULU'NU İLAN EDECEK'

Bütün birimlerin yarın sabah itibariyle görevlerine başlayacağını söylen Çelik, geçmiş dönemde görev yapan üyelere teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız yakın zamanda Yüksek İstişare Kurulu'nu ilan edeceklerini bugün kongrede ifade ettiler. Böylece bütün birimlerimiz açısından AK Parti, bu kongresini gerçekleştirerek yerel seçime hazır hale gelmiştir. Önümüzdeki dönemde inşallah milletimizle daha çok buluşarak, Türkiye'yi AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeleriyle daha büyük oranda buluşturmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

'HER TÜRLÜ SİVİL ÖLÜM KAYBINA KARŞIYIZ'

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir basın mensubunun, Filistinli gruplar ile İsrail arasında yaşanan çatışmalara ilişkin sorusuna, "Tabii yakından takip ediyoruz. Birincisi, prensip olarak söyleyeyim; her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız. Bu bakımdan, hangi taraftan olursa olsun sivillerin kaybına yol açacak şiddetten uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz. İkincisi olayı daha da tırmandıracak, daha çok kan dökülmesine yol açacak bir şiddet döngüsünün ortaya çıkmamasını temenni ediyoruz. Burada itidal önemlidir. Karşılıklı olarak şiddetin artırılmasının daha kötü, daha vahim sonuçları olacaktır. Biz bölgede müzakereye, diplomasiye dayanan bir barış ve huzur ortamı olması gerektiğini her zaman ifade ettik ve bunu ifade etmeye devam ediyoruz. Biz, şiddetin daha fazla tırmanmasından kaygı duyduğumuzu ifade ediyoruz. O sebeple bütün tarafları şiddeti daha da tırmandırarak adım atmaktan uzak durmaya davet ediyoruz. Dışişleri Bakanlığımız başta olmak üzere, ilgili bütün birimlerimiz takip ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yakın takibinde. Biz de parti olarak yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'TAHLİYE İÇİN HAZIRLIĞIMIZ VARDIR'

Dışişleri Bakanlığı'nın olaylara ilişkin açıklamasının, bölgede yaşayan Türk vatandaşlarının güvenliği için yapıldığını söyleyen Çelik, "Herhangi bir şekilde şu ana kadar bununla ilgili olarak zor durumda kalmış bir vatandaş bilgisi ulaştığı takdirde, derhal kendisinin Türkiye'ye getirilmesi için gerekli girişimde bulunulur. Bütün birimlerimiz, vatandaşlarımızın bulunduğu bölgeleri de bilmektedirler. Bu sebeple de bu tip durumlar için her türlü hazırlığımız vardır. Bir şekilde çatışma bölgelerinde olan vatandaşlarımızın oradan kurtarılması için de hazırlıklarımız var. Ayrıca bu şekilde bir sıkıntı içerisinde olan vatandaşlarımız, büyükelçiliğimize ulaşarak derhal kendilerine ulaşılmasını sağlayabilirler" açıklamasında bulundu.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN DİPLOMASİ İRADESİ NETTİR'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında olası bir telefon görüşmesine ilişkin ise Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın telefon trafiğiyle ilgili ya da temas trafiğiyle ilgili şu aşamada bir şey söyleyemem. Bu değerlendirmeler tabii ki devam etmektedir. Ama şunu bilmenizi isterim ki Sayın Cumhurbaşkanımız bugün kongre konuşmasında da taraflara itidal tavsiye ettiğini ve şiddetinin tırmandırılmaması gerektiğini söyledi. Bu yöndeki diplomasi iradesi zaten Cumhurbaşkanımızın çok açık ve nettir. Devletimizin bütün birimleri bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)