Gündem Rusya ve ABD ile konuşuldu mu? Hava harekatının perde arkası

Rusya ve ABD ile konuşuldu mu? Hava harekatının perde arkası

Paylaş
Rusya ve ABD ile konuşuldu mu? Hava harekatının perde arkası

Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatının detaylarını CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, canlı yayınında aktardı. Canova, hava harekatının ardından 'Kapsamlı bir kara harekatı yapılır mı?' sorusuna dair edindiği bilgileri paylaştı. Bu hava operasyonu için önceden Rusya ve ABD ile konuşuldu mu? Suriye Hava Sahası kullanıldı mı? İşte detaylar.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, canlı yayında Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatının detaylarını aktardı. Hava harekatının ardından "Kapsamlı bir kara harekatı yapılır mı?" sorusuna edindiği bilgileri paylaşan Canova, "Kara harekatı ihtiyacı her zaman var bunun yeri zamanı kapsamı belli olmaz. Ama şu an büyük bir kara operasyonu işareti yok." ifadelerini aktardı.

Haberin Devamı
Hava harekatının perde arkası: Rusya ve ABD ile konuşuldu mu? Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatının detaylarını CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, canlı yayınında aktardı. Canova, hava harekatının ardından 'Kapsamlı bir kara harekatı yapılır mı?' sorusuna dair edindiği bilgileri paylaştı. Bu hava operasyonu için önceden Rusya ve ABD ile konuşuldu mu? Suriye Hava Sahası kullanıldı mı? İşte detaylar.

 Dicle Canova'nın açıklamaları şu şekilde;

Dün gece başlayan harekat bu sabah da birkaç noktanın vurulması ile sona erdi. Harekatın şimdilik bittiği söyleniyor. Tel Rıfat'tan Kandil’e uzanan şerit vuruldu.

Arkasından kapsamlı bir kara harekatı yapılır mı? Kaynaklar “Kara harekatı ihtiyacı her zaman var bunun yeri zamanı kapsamı belli olmaz Zaten bizim Suriye içinde kara harekatlarımız sık sık oluyor ele geçirilen teröristler günlük açıklanıyor” mesajını veriyor. Ama şu an büyük bir kara operasyonu işareti yok.

BU HAVA OPERASYONU İÇİN ÖNCEDEN RUSYA VE ABD İLE KONUŞULDU MU? SURİYE HAVA SAHASI KULLANILDI MI?

Edinilen bilgilere göre hayır. Özel olarak birkaç gün önden bilgi alışverişi yok. Ancak tüm harekatlar için geçerli olan standart uygulama yine devredeydi. Tüm harekatlardan önce olduğu gibi operasyon başlamadan 1-2 saat önce bu bölgelerden uzak durun diye bildirimde bulunuldu.

Haberin Devamı

ABD’nin 1-2 gün önceki uyarısı tamamen kendi istihbarat çalışmasından kaynaklı deniyor.

HAREKAT İSTİKLAL SALDIRISI İÇİN Mİ YAPILDI?

Elbette etkisi büyük oldu ama bu harekata aylardır hazırlık yapılıyordu.

En son şubat ayında hava saldırısı yapıldığı hatırlatılıyor. Son 6 aydır çalışıldığı hedeflerin tespit edildiği vurgulanıyor.

İstihbarat teşkilatının belirlediği koordinasyonlar üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri icra etti. Yani uzun zamandır planlanan operasyon belirlenen hedefler İstiklal saldırısı sonrası devreye sokuldu. O terör saldırısı bu operasyona zemin oluşturdu.

Sahadaki sonuçları; yani kaç teröristin etkisiz hale getirildiği, hangi hedeflerde ne kadar tahribata yol açtığı, sahadan gelecek istihbari bilgiler sonrası netleşecek.

ABD VE RUSYA BAŞTA OLMAK ÜZERE IRAK VE SURİYE DAHİL İLGİLİ ÜLKELER İLE TEMAS OLACAK MI?

Buralardan gelecek açıklama ve tepkilere bakılacak ona göre hareket edilecek.