Gündem Sedat Laçiner'den terör saldırıları analizi

Sedat Laçiner'den terör saldırıları analizi

Paylaş
Sedat Laçiner'den terör saldırıları analizi

Türkiye dün Dağlıca'dan gelen 16 askerin şehit olması haberiyle, bugün de Iğdır'da 14 polisin şehit haberiyle sarsıldı. Tunceli'de de bir polisin aracında kızı yanındayken şehit edilmesiyle iki günde 31 asker ve polis şehit oldu. Posta.com.tr'ye yaklaşık iki hafta önce 'Daha kanlı saldırılar yapacaklar' diyen Sedat Laçiner gelinen son noktayı analiz etti

POSTA.COM.TR - ÖZEL / Yaşar CAN

Haberin Devamı

Uluslararası Güvenlik ve Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner 19 Ağustos 2015 tarihinde Türkiye'deki peş peşe yaşanan terör saldırı sonrasında Posta.com.tr'ye dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Laçiner, 'Önümüzdeki haftaların daha kanlı eylemlerle geçme ihtimali çok yüksek' diyerek, terör saldırılarının artacağı uyarısında bulunmuştu.

Prof. Dr. Sedat Laçiner'in dediği ne yazık ki oldu ve Türkiye çift haneli şehit haberleriyle sarsılmaya başladı. Her geçen dakika artarak devam eden terör saldırılarıyla ilgili Posta.com.tr'ye konuşan Uluslararası Güvenlik ve Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner ' Ben yalvarmak gerekiyorsa yalvarıyorum. Hem siyasi bir krizi gelebilir; sıkıyönetim olabilir, darbe olabilir. Hem de büyük ekonomik krizler olabilir. Ben yalvarmak gerekiyorsa yalvarıyorum. Bu gerilim ortamının durdurulması lazım. Silahların susturulması lazım. Kiminle görüşeceklerse görüşsünler. Türkiye'nin 3 aya, 6 aya ihtiyacı var. ' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

PKK'nın çözüm sürecinde ciddi silah stoku yaptığını ve şehirlerde gençlerden oluşan bir istihbarat ağı kurduğuna dikkat çeken Laçiner, PKK'nın amacının iç savaş çıkarmak olduğunu, nefret dilinin de örgütün ekmeğine yağ sürdüğünü ileri sürdü.

İşte Sedat Laçiner'in açıklamalarının satır başları:

PKK 3 YILDA BÜTÜN HAZIRLIKLARINI YAPTI

Çözüm süreci başladığında bizler PKK'nın niyetini ve amacını defalarca yazdık. PKK, çözüm süreci öncesinde iç savaş çıkarma niyetindeydi. 3 yıllık ateşkes döneminde bütün hazırlıklarını yaptı. Silahlarını stokladı. Şehirdeki istihbarat ve saldırı birimlerini eğitti. Ve şu anda PKK iç savaş planını harekete geçirdi.

"ONLARIN KAFASINI EZECEĞİZ" SÖZLERİ TAM DA ÖRGÜTÜN İSTEDİĞİ DİL

PKK, halkı da bu sürecin içine çekmek için şiddeti giderek tırmandırma siyaseti izliyor. Ne yazık ki iktidar da tırmandırma siyaseti izliyor. Bu keskin dil esasında PKK'nın gücüne güç katıyor. 'Onların kafasını ezeceğiz' sözleri tam da terör örgütünün istediği bir dil. Terör örgütü sevilmek istemiyor ki, onun nefret diline ihtiyacı var. Devletin ne yapıp edip bu ortamı yavaşlatması lazım. Çatışma ortamının durması lazım. 5 gün 10 gün 1 ay çatışma ortamının durması lazım.

Haberin Devamı

PKK ŞEHİRLERDE GENÇLERDEN OLUŞAN BİR İSTİHBARAT AĞI KURDU

PKK 3 yılda ciddi hazırlık yapmış belli. Ve de ne yazık ki çok daha fazla sayıda şehit verdirebilecek durumdalar! PKK gençlerden oluşan çok ciddi bir istihbarat ağı kurdu. Bu istihbarat ağı sayesinde büyük saldırılar planlamaya başladılar. Örgüt ağlarını şehir içinde büyüttüler. Eskiden polis ya da asker cephede savaşırken cephe gerisinde yaşayan halkla bir sorun yaşamıyordu. Ancak şimdi güvenlik birimleri şehir içinde de büyük bir tehlike altında. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde polis ya da asker servislerine de saldırı yapabilecek durumdalar. Ki bu araçlar zırhlı falan da değil. Emniyet istihbarat çöktü, o istihbarat bitti. PKK elini kolunu sallayarak nasıl şehit verdiriyor?

BUNUN VARABİLECEĞİ YER KÖTÜNÜN KÖTÜSÜ

Bunun varabileceği yer kötünün kötüsü olabilir. Suriye'ye bakın, Irak'a bakın. Gözümüzün önünde yaşanan canlı kabuslar var. Buradaki en büyük tehlike sorun şu; Kürt sorunumuz vardı ama artık Türk sorunu olma ihtimali var. Türk bölücülüğü olan bir ruh hali gelişebilir. Bunun Batı'da nüveleri var. Her gün 10 şehit insanların psikolojisini bozar. İç savaştır bu. PKK bunu yapmak istiyor.

Haberin Devamı

"BEN YALVARMAK GEREKİYORSA YALVARIYORUM"

Ben yalvarmak gerekiyorsa yalvarıyorum, hem siyasi bir krizi gelebilir; sıkıyönetim olur, darbe olur, büyük ekonomik krizler olur. Ben yalvarmak gerekiyorsa yalvarıyorum. Bu gerilim ortamının durdurulması lazım. Türkiye'nin 3 aya, 6 aya ihtiyacı var. İçeride bir barışa ihtiyaç var. CHP ve AK Parti taraftarları birbirine nefretle bakarsa bu ülke hangi sorunu çözebilir ki? Şehit ailelerini artık ayırır duruma geldik. Bu çok vahim bir hata. İçeride bir birliğin oluşması lazım.