Gündem Şehit ailesine devlet şefkati

Şehit ailesine devlet şefkati

Paylaş
Şehit ailesine devlet şefkati

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit ve gazilerin ailelerini ihmal etmiyor. Onlara destek amacıyla ev ziyaretleri düzenliyor.

Cem Kerpiççiler-Posta Şu ana kadar 438 bin ev ziyareti gerçekleşti. Bunların sonuncusu Hakkari Şemdinli’de Sosyal Hizmet Merkezi çalışanlarının Üçyan ve Vapurtepe mahallelerine yaptıkları ziyaretti. Eşi ve iki oğlu çatışmada şehit düşen Esmer Erk, görevli Sevgi Kaya'yı gözyaşları içinde "Beni çok mutlu ettiniz" diye karşıladı.

Haberin Devamı

ÖDEMELER YÜKSELTİLMİŞTİ

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca şehit yakınlarına ve gazilere yapılan destek ödemelerinde artışa gidildi. Yeni karar ile birlikte hak sahiplerine yapılacak ödemeler 2 bin 600 liradan 4 bin liraya yükseltildi.

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, hak sahipleri için toplanan ve Vakfın hesaplarına aktarılan şartlı bağışları, aylık ödemeler şeklinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyor. 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası ile Beşiktaş’taki terör saldırısının ardından toplanan ve Vakfın hesaplarına aktarılan meblağ, kamu sermayeli bankalarda nemalandırılarak, şehit yakınları ve gazilere aylık düzenli maddi destekte bulunuluyor.

Vakfın kurulduğu tarihten bu yana tüm hak sahiplerine 1 Kasım 2022’de yapılan ödeme de dahil olmak üzere toplam 194.574,000,00 TL destek sağlandı. Vakfın banka hesaplarında 27 Ekim 2022 tarihi itibarıyla toplam 334.230.682,40 TL bulunuyor.

Haberin Devamı

Vakıf maddi desteğin yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle de şehit yakınları ve gazilerin yanında yer alıyor. Şehit çocuklarına yönelik kültürel geziler ve sportif faaliyetler düzenleniyor.