Gündem Turizmciler bayram yaptı! 20 milyonun üzerinde hareket gerçekleşti

Turizmciler bayram yaptı! 20 milyonun üzerinde hareket gerçekleşti

Paylaş
Turizmciler bayram yaptı! 20 milyonun üzerinde hareket gerçekleşti

9 günlük bayram tatilinde Antalya ve Ege'deki turizm bölgelerinde 2 milyon, ülke genelinde ise eş, dost ve akraba ziyaretleriyle 20 milyonun üzerinde hareket gerçekleşti. Tesisler yüzde 100 kapasiteyle çalıştı. Tatilcilerin 150 milyar lira harcadığı tahmin ediliyor.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili, iç pazardaki turizmi hareketlendirdi. Akdeniz ve Ege bölgesinin kıyı şeridindeki oteller 9 günlük tatili yüzde 100 doluluk oranıyla geçirdi. Oteller yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, "Ege ve Akdeniz dışında Kapadokya ve Karadeniz bölgesi de doluydu. Güneydoğu bölgesindeki oteller bayramdan 10 gün önceden satışları kapatmışlardı. Orada kültür turları çok yoğun geçti" dedi.

Haberin Devamı

11.2 MİLYON ARAÇ

Hamit Kuk, "20 milyon rakamının çok üzerine çıktığımızı tahmin ediyorum. İklim şartları da iyi gitti. 100 milyar liranın üzerinde ciro olacağını tahmin etmiştik, 150 milyar lira ciroya ulaşmış olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da "Bayram tatilinde otoyollarımızdan 11 milyon 236 bin 983 araç geçti. Demiryollarını 819 bin yolcu kullandı. Otobüs firmaları 92 bin 749 seferde 3 milyon 283 bin 978 yolcu taşıdı" diye konuştu.