Gündem Yakalanan PKK'nın para kasasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı

Yakalanan PKK'nın para kasasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı

Paylaş
Yakalanan PKK'nın para kasasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı

Konya'da terör örgütü PKK/KCK'nın, 'yurt dışı kasası' olarak nitelendirilen Güllüşan Kandemir'in (67), yakalandığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca '6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet' suçuna ilişkin soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında Ereğli ilçesinde oturan eşi gibi emekli öğretmen olan Güllüşan Kandemir'in, terör örgütü PKK'nın yurt dışında bağlantılı dernek ve kuruluşlarda toplanan paraları, cezaevinde tutuklu bulunan örgüt üyesi ve ailelerine yardım olarak dağıttığı saptandı.

Güllüşan Kandemir ve onunla bağlantılı olan D.İ., Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından perşembe günü düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Yurt dışında bulunan A.K. ve H.Ö. hakkında da 'aranma' kaydı çıkarıldı. Kandemir'in evinde yapılan aramada ise 1990’lı yıllardan bugüne kadar olan örgüt içerisindeki eğitimler, kullanılan güzergahlar, örgüt üyelerinin yazıldığı metinler, cezaevlerindeki terör suçlularının yazmış olduğu mektuplar ve örgütün arşivi niteliğinde on binlerce doküman ele geçirildi.

Haberin Devamı

BANKA HESABINA YATIYORMUŞ

Yurt dışında euro olarak toplanan paraların Kandemir'in banka hesabına yatırıldığı ortaya çıktı. Kandemir'in de bu parayı, sık sık il dışına çıkıp cezaevinde tutuklu bulunan örgüt üyelerinin ailelerini ziyaret ederek nakit veya bankadan havale yöntemiyle yardım olarak dağıttığı, ayrıca aileler ve üyeler hakkında da bilgi topladığı ifade edildi.

PARALARI BORCU OLAN KİŞİLERİN YATIRDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Gözaltına alınan şüphelilerden D.İ., polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. PKK/KCK terör örgütü KCK Yürütme Konseyi üyesi, PKK Merkez Komite üyesi ve örgüt elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte terör örgütü kurucularından olan Ali Haydar Kaytan'ın ve yine örgütte sorumlu düzeyde faaliyet göstermiş olan Hayati Deniz Kaytan'ın kardeşi olduğu belirlenen Güllüşan Kandemir de dün ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Suçlamayı kabul etmeyen Kandemir'in, ifadesinde hesabına yatırılan paraların, kendisine borcu olan kişiler tarafından yatırıldığını öne sürdüğü öğrenildi. Kandemir, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.