Ekonomi Güney Afrika çıkarma yapacak

Güney Afrika çıkarma yapacak

Paylaş
Güney Afrika çıkarma yapacak

Güney Afrika Başkan Yardımcısı Kgalema Petrus Motlanthe, yüzlerce işadamıyla Türkiye'ye geliyor. Ziyaretle iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar dolara çıkarılması planlanıyor

YÜZLERCE İŞ ADAMI GELİYOR

Haberin Devamı

İkili ilişkileri geliştirmek için 1998’de ‘Afrika’ya açılım’ı başlatan Türkiye’ye, Afrika’dan en önemli ziyaret gerçekleşiyor. Güney Afrika Başkan Yardımcısı Kgalema Petrus Motlanthe, ülkesinde yapılacak.

2010 Dünya Futbol Şampiyonası’ndan iki hafta önce yüzlerce işadamıyla Türkiye’ye geliyor. 24-26 Mayıs’ta gerçekleşecek ziyarette Motlanthe, Ankara’da ‘Afrika Günü’ne, İstanbul’da da ‘Türkiye-Afrika İş Konseyi’ toplantılarına katılacak.

2 MİLYAR DOLARI AŞACAK

Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret hacmini 2 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefleyen Motlanthe, Türk hükümetiyle eğitim, savunma, tarım ve madencilik alanlarında anlaşmalara imza atacak.

Motlanthe’nin ziyaretini, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu da yakından izliyor. G-20 ülkelerinin, ‘kriz ve reform’ tartışmalarından etkilendiğini belirten diplomatik kaynaklar, Türkiye ve Güney Afrika işbirliğinin dikkat çekeceğini vurguluyor.

Haberin Devamı