Dünya Haiti'de deprem sonrası yağma

Haiti'de deprem sonrası yağma

Paylaş
Haiti'de deprem sonrası yağma

Şiddetli depremin ardından Port-au-Prince sokaklarında yağmalama başladı

Şiddetli depremin ardından Port-au-Prince havaalanı hasar gören ve kontrol kulesi kullanım dışı kalan Haiti’de, yardım kuruluşlarının "önemli oranda lojistik sorunlarla" karşı karşıya kaldıkları bildirildi.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Dairesi (OCHA) sözcüsü Elisabeth Byrs, "önemli oranda lojistik sorunlarla" karşı karşıya bulunduklarını, şu an için öncelikli ve acil olanın hayat kurtarmak, enkazın altından canlı insan çıkarabilmek ve yaralıların tedavisi olduğunu belirtti.

"SİLAH SESLERİ GELİYOR"

Bu arada, ülkede bulunan Brezilyalı bir sivil toplum kuruluşunun sözcüsü Valmir Fachini, Port-au-Prince sokaklarında nereden geldiği belli olmayan birçok silah sesi duyulduğunu ve depremde kısmen yıkılan süpermarketlerin yağmalandığını anlattı.

Öte yandan, Birleşik Krallık Kalkınma Bakanı Douglas Alexander, Haiti’ye 6.87 milyon Euro'luk bir yardım fonu tahsis edildiğini belirterek, bu yardımın Haiti’de insani yardım operasyonlarının başlamasına yardım etme olanağı vereceğini söyledi.

ABD’nin de, Haiti’ye 3500 askerden oluşan bir tugay göndereceği bildirildi. Pentagon’un, Haiti’deki insani yardım çalışmalarına katılmak ve güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla bu ülkeye 3500 askerden oluşan bir tugayın gönderilmesi talimatı verdiği açıklandı.

Haberin Devamı