Gündem Hakan Atilla davasında flaş gelişme! Reza Zarrab'tan sonra o da tanık kürsüsünde

Hakan Atilla davasında flaş gelişme! Reza Zarrab'tan sonra o da tanık kürsüsünde

Paylaş
Hakan Atilla davasında flaş gelişme! Reza Zarrab'tan sonra o da tanık kürsüsünde

ABD’deki kritik davada Reza Zarrab’ın başsavcılıkla işbirliği yapması sonrasında davanın tek sanığı durumuna düşen Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla tanık kürsüsüne çıkması beklenirken taraflar arasındaki tartışmalar sebebiyle kürsüye çıkmadı. Perşembe gecesi yapılacağı açıklanan duruşma cuma günü 17.15'e ertelendi

ABD’de 27 Mart günü FBI tarafından tutuklandığında sorulara cevap vermeyen ve iş birliği yapmayacağını kaydeden Atilla, 3 haftadır devam eden jürili duruşmaların son günlerinde önce avukatlarının daha sonra da çapraz sorgulamada savcı yardımcılarının sorularını cevaplaması bekleniyor

İşte dakika dakika mahkemede yaşananlar:

23.00 Yarınki duruşma Türkiye saatiyle 17.15’te.

22.58 Video izletildi, jüri salondan ayrılıyor.

22.55 Jüri üyeleri, Atilla’nın videosunun kısa bir versiyonunu izliyor.

22.50 Tartışmalar, ‘bazı delillere ilişkin meselelere’ dair. Berman, jüriye oturumun erken biteceğini söyledi. Duruşma bitmeden önce jüri üyeleri tarafların şartlarını dinleyip videoyu izleyecek.

22.45 Taraflar arasındaki tartışmalar, Atilla’nın muhtemelen bugün kürsüye çıkmayacağına işaret ediyor.

22.19 Atilla’nın ABD’de tutuklandıktan sonraki ilk sorgusu sırasında çekilen videonun sekiz dakikalık kısmı izleniyor.

22.15 Yargıç Richard Berman: 'Atilla ile başlamaya hazırız.'


ABD’deki yüksek profilli davalarda pek az rastlanan bu tür gelişmelerde savunma ya davayı kazanamayacağına inandığı zaman son çare ya da sanığın kendi ısrarı sayesinde tanık olarak dinlenilmesini tercih olarak kullanıyor.


HATALI YARGILAMA İTİRAZI


Duruşmaların süpriz tanığı olan 17 Aralık operasyon koordinatörü eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın ifadelerinde Hakan Atilla’ya karşı somut deliller sunamadığı halde, sadece Atilla’nın yargılandığı duruşmadaki ifadelerinde aşırı önyargılı beyanlarda bulunduğu gerkçesiyle avukatlar mahkemeye hatalı yargılama itirazında bulunmuştu.

Atilla’nın avukatlarından Todd Harrison, Korkmaz’a emniyetin Sparks haberleşme sisteminde yer alan ‘Bakanlar kurulunu burada toplayacağız’ şeklindeki ifadesini hatırlatarak, Gülencilerle olan ilişkisini sormuştu.


"BELGELERİYLE KANITLARIM"


Korkmaz, bu soruya, “Gülenci mi dersiniz, cemaat mi dersiniz FETÖ mü dersiniz ne dersiniz deyin. Benim bunlarla hiçbir ilişkim yok. Sparks’ta da böyle bir ifade kullanmadım. Bunlar iftiradır. Bunları size belgeleriyle kanıtlarım” diye kendisini savunmuştu.

Korkmaz, Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan'ın Zarrab'dan rüşvet aldığını, ancak Atilla'nın rüşvet aldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını da söyledi.


Zarrab cezaevine avukat kılığında kadın soktu iddiası