Gündem Hakan Fidan'ın yerine gelen isim belli oldu

Hakan Fidan'ın yerine gelen isim belli oldu

Paylaş
Hakan Fidan'ın yerine gelen isim belli oldu

MİT Müsteşarlğı görevinden istifa eden Hakan Fidan'ın yerine MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa vekaleten atandı...

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Şubat'ın ilk dakikalarında görevinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili adayı olacağını duyurmuştu. Fidan'ın yerine görev yapacak isim belli oldu. MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa, MİT Müsteşarlığı'na vekaleten atandı.

Haberin Devamı

Vekaleten göreve atanan İsmail Hakkı Musa...

Yeni müsteşar ise bir sonraki MGK'da belli olacak ve ikili kararnameyle atanacak. Yani önce Başbakan Davutoğlu bir isim belirleyecek. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da onay verirse yeni MİT Müsteşarı seçilmiş olacak.

TOPLANTIDAN SAAT 16.30'DA AYRILDI

Hakan Fidan bugün MİT Müsteşarı sıfatıyla kritik bir toplantıya katıldı. Başbakanlıkta gerekleştirilen çözüm süreci toplantısında, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Başbakan Başmüşaviri Ali Sarıkaya, Başbakan Başmüşaviri Hatem Ete katıldı.

Haberin Devamı

Hakan Fidan'ın görevi saat 17:00 itibarıyla sona erdi. Fidan bugün katıldığı Çözüm Süreci toplantısından da saat 16:30'da ayrıldı.