Şirin Sever Hangi doktora güveneceğiz biz!
HABERİ PAYLAŞ

Hangi doktora güveneceğiz biz!

Haberin Devamı

Beyin ödemi geçirdiği için hastanede yatan Deniz Baykal’a yanlış tedavi uygulandığıyla ilgili bir tartışma var Fatih Altaylı’nın köşesinde. Bir-iki gündür beyin cerrahisi uzmanları ile damar cerrahisi uzmanları arasında ciddi fikir ayrılıkları olduğunu yazıyor...

Baykal’ın durumu değişmediği için de tartışma büyüyecek gibi. Yazık ki tıbbın her alanında durum böyle. Doğru ne, en basit hastalıkların reçetesi ne, her şey muallak. Doktorların insafına kalmış durumdayız.

YERLERDE SÜRÜNDÜM

Geçtiğimiz kış başıma geldi… Boğaz ağrısıyla bir hastane aciline gittim, tiroit dediler ve hastanenin profesörlerinden birine yönlendirdiler... Bu profesörün verdiği hormon ilaçları ile resmen yerlerde süründüm.

Mecbur kalıp sokağa çıktığımda başım dönüyor, gözlerim kararıyordu. Evde duvarlara tutunup yürüyor, sokaktaysam bir yerlere çökmek zorunda kalıyordum...

Doktora halimi anlattığımda “İlaçlar değil, hastalık bunu yapıyor” deyip kestirip attı. Başka doktorlara danışarak ilacın miktarını azalttım! Günler geçti; kilo verdim, çöktüm ama boğaz ağrım bitmedi. Gazeteye gelebildiğim bir gün, yayın yönetmenimiz Rıfat Ababay halimi gördü de, iyi bildiği bir doktora yolladı. O doktorun ilk söylediği şey şu oldu: “O ilaçları sade bir törenle çöpe atıyorsun hemen!”

İYİ DOKTOR İÇİN DUA!

Sonuçta sıfır ilaçla iyileştim. Beni süründüren profesöre hesap sormayı düşünsem de; yeni doktorum “Yapma, tıpta farklı tedaviler vardır” dedi. İyi doktora denk gelmek için dua edeceğiz yani! İmkanı olan birkaç doktora birden gitsin, danışsın, önerilen tedavileri mutlaka karşılaştırsın. Sonra vücuda verilen zararı tamir etmek de zaman alıyor.

Kalbime iyi bak sevgilim

Baştan söyleyeyim, bu yazı spoiler içerir, filmin sonunu bilmek istemiyorsanız okumayın! Muhtemelen onca gişe filminin arasında kaybolup gidecek bir film izledim geçenlerde; ‘Bir Nefes Yeter’. Seçkin Özdemir ve Tuvana Türkay başrolde. Ağır dram içeren, gözyaşı döktüren bir hastalık hikayesi. Ama durun, hemen kaçmayın...

Film o kadar iyi çekilmiş, oyuncular öyle iyi performans sergilemiş ki, ‘Love Story’ tadında bir film çıkmış ortaya. Bir kere başrol oyuncuları son derece doğal, sırıtmıyor oyunları. Seçkin Özdemir bakışlarıyla ruh katmış hayattan küsmüş o adama. Anne rolündeki Zuhal Gencer Erkaya da çok iyi. Yönetmen Yasemin Erkul Türkmenli’yi kutlamak gerek. Bir de öyle görüntüler çekmiş ki, kartpostal gibi... Olay yeri Sapanca’ymış, şaştım kaldım.

Rüya gibi yerler izledim. Kalp hastası sevgilisine, o ölmek üzereyken kalbini bağışlayan erkek; ona bıraktığı notta “Kalbime iyi bak” diyor. Aslında sevgilisinin kendisine iyi bakmasını dileyerek. Sonu hüzünlü de olsa, tam iflah olmaz romantiklere göre. İzleyin bence, belki biraz ağlayacaksınız ama değecek.

Candan Erçetin geleceğin hekimleri için söyleyecek

Candan Erçetin, herkesin kalbine dokunan şarkılarını yarın akşam geleceğin hekimleri için söyleyecek…

Zorlu PSM’deki konserin tüm geliri, 30 yıldır binlerce insana ücretsiz sağlık hizmeti veren Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın tıp eğitimi alan bursiyerlerine bağışlanacak.

Vakıf şu anda 50 tıp fakültesi öğrencisine burs veriyor. Ekonomik olarak dezavantajlı olmalarına rağmen kendi imkanları ile tıp fakültelerini kazanmış, zor şartlarda okuyan başarılı öğrenciler bunlar. Hem yardım etmek, hem eğlenmek isterseniz, not edin.

Sınırlar kalktı lezzetler yarıştı

Food and Travel dergisinin, ‘Gastroweekend by San Pellegrino’ adıyla düzenlediği gastronomi haftalarının 4’üncüsü Datça’da yapıldı. Türkiye’nin yerel lezzetlerini tanıtmak isteyen derginin yayın yönetmeni Ebru Erke, bu kez suyun iki yakasını buluşturdu...

Hem Datça’nın, hem Symi adasının belediye başkanlarının biraraya geldiği etkinlikte; lezzetler, müzikler ve sohbetler iki yakayı iyice yakınlaştırdı. Etkinliğin ana yemekleri Bodrum’da tam bir şef restoranı olan Ent’in kurucusu Yoldaş Sönmez’in elinden çıktı. Lezzetler enfes, tabaklar sanat eseri gibiydi.

Sonraki gün Symi adasının, ünü dünyaya yayılmış restoranı Manos’un lezzetleri tadıldı. Manos’un şefleri, My Marina Select Hotel’de Symi’den getirdikleri deniz mahsülleriyle tam bir lezzet şovu yaptılar. Symi belediye başkanı Lefteris Papak da sohbeti ve danslarıyla kalbimizi kazandı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder