Gazanfer Gür Havaş'ın havası!
HABERİ PAYLAŞ

Havaş'ın havası!

Türkiyenin en önemli sivil havacılık yer hizmetleri kuruluşlarından birisi olan HAVAŞ TAV Holding bünyesinde birçok hava alanında hizmet veriyor.

HAVAŞ havalanı servis ve yer hizmetleri dışında hava alanı-şehir arası otobüs işletmeciliği de yaparak önemli bir boşluğu dolduruyor.

Ancak HAVAŞ’ın otobüs işletmeciliğinin başarılı olduğunu söylemek zor. Kağıt üstünde HAVAŞ’ın İSO 9001 kalite standart belgesi var.

Belgeyi veren kuruluş İngiliz URS (United Registar Service ).’in deneticileri herhalde Türkiye’de hiç HAVAŞ otobüsüne binmiyor.

Haberin Devamı

Bende uçakla seyahatlerimde HAVAŞ’ı zaman zaman kullanıyorum.

Bu yazıyı yazmamın nedeni HAVAŞ’ın yıllardır müşterileri sağmal inek gibi görerek hizmet kalitesini yükseltmeden fahiş fiyatla taşımacık yapması.

[[HAFTAYA]]

Yolcuların ise HAVAŞ dışında tek seçenekleri taksi olduğu için HAVAŞ tekel olmanın avantajını kullanarak keyfi fiyat uygulamasına devam ediyor. Türkiye'nin son yıllarda sivil havacılıkta yaptığı atılımları ve rekabet ortamını düşünürsek HAVAŞ’ın bu tabloya yakışmadığını görüyoruz.

Çünkü HAVAŞ'ın rakibi yok.

Daha doğrusu rakibe izin yok.

***

İstanbul’dan Marmaris'e giderken biletinizi uygun zamanda alırsanız gidiş-dönüş için 150 TL ye İstanbul- Dalaman-İstanbul uçabiliyorsunuz.

HAVAŞ’a ödeyeceğiniz para ise sadece Dalaman-Marmaris-Dalaman gidiş-dönüş 50 TL. Kış sezonunda Marmaris İstanbul otobüs ücretinden daha pahalı.

45 dakikalık Bodrum-Havaalanı HAVAŞ ücreti ise 17 TL.

HAVAŞ eziyeti paranızı ödediğinizde de bitmiyor.

Çünkü HAVAŞ otobüslerinde bilet ücreti alacak ikinci bir personel yok.

Bütün yolcular otobüse bindikten sonra kapılar kapanıyor ve şöför tek tek 40 kişiye bilet kesiyor.

Bu işlem yaklaşık 15 dakika sürüyor.

Yolda otobüsün lastiği patlasa şöföre yardım edecek muavin bile yok.

Sonuçta şehirlerarası bir yolculuk yapıyorsunuz.

Yardımcı personel olmadan otobüs işletmesine nasıl İSO 9001 belgesi veriliyor onu da URS’ye sormak gerekiyor.

HAVAŞ'ın bu fiyat ve kalite politikası öncelikle Türkiye'ye bireysel olarak gelmek isteyen turistlerin önündeki en büyük engel.

Haberin Devamı

Yurtdışından Türkiye'ye uçakla geliş-gidiş pahalı değil. Türkiye’de pahalı olan hava alanına gidiş-geliş. Yurtdışından turla gelen turistler tur otobüsleriyle tesislere minimum maliyetle giderken. bireysel turistin HAVAŞ ve taksiye ödeyeceği ücret neredeyse uçak fiyatına yaklaşıyor.

Umarız yolculardan gelen bu uyarıları HAVAŞ ve TAV yöneticileri dikkate alır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder