Gündem Hep aynı manzara

Hep aynı manzara

Paylaş
Hep aynı manzara

İstanbul'da sağanak yağmur sonrası mazgallar tıkandı, D100 Karayolu'nu su bastı

Özellikle Kocaeli, Yalova ve Gebze'de etkisini gösteren sağanak yağmur İstanbul'da Tuzla ve Pendik ilçelerinde birçok ev ve işyerinin sular altında kalmasına neden oldu. Sağanak yağmur sonrası mazgallar tıkandı, D100 Karayolunu su bastı, yol Bayramoğlu mevkiinde İstanbul istikamete trafiğe kapandı. Belediye ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonrası yoldaki su saatler sonra tahliye edildi ve yol kontrollü olarak trafiğa açıldı. Karayolunu basan su nedeni ile birçok araç yolda kaldı, vatandaşlar otomobillerini kendileri onarmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Tuzla ve Pendik ilçelerinde bir çok mahallede ev ve işyerlerlerini su bastı. Tuzla Aydınlı mahallesinde onlarca evi su bastı. Maddi zarara neden olan baskın sonrası vatandaşlar bir yandan suyu tahliye ederken bir yandan da eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Sağanak yağmur ile nehiri andıran sokağa park ettiği otomobilin sürüklenmesinden korkan bir vatandaşın ise aracının jantına bağladığı halatın diğer ucunu elektrik direğine bağladığı görüldü.

Tuzla Şifa altgeçidinden geçmek isteyen bir sürücü arcının suda kalması sonrası kendini dışarı atarken minibüs suya gömüldü. Belediye ekipleri ise bellerini geçen suya girerek tıkanan mazgalları açmak için çaba sarfetti.

Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHA