Ekonomi Hisse satıp 30 bin konut yapacak

Hisse satıp 30 bin konut yapacak

Paylaş
Hisse satıp 30 bin konut yapacak

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, yıl sonuna kadar üretecekleri konut sayısının 30 bine ulaşacağını belirterek, “Bunu halka arz geliriyle yapacağız. Ağırlığı deprem ve kentsel dönüşüm projelerine vereceğiz” dedi

2010 sonunda 60 bin konut

Haberin Devamı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2010’da şu ana kadar 25 bin konuta başladıklarını, yıl sonunda rakamın 30 bine ulaşacağını belirtti. Murat Kurum, “Halka arz geliriyle bunu yapacağız. Ağırlığı deprem ve kentsel dönüşüm projelerine vereceğiz” dedi.

Murat Kurum, şu ana kadar arsa satışı karşılığı 42 bin 710, ihaleyle 9028 olmak üzere 51 bin 738 konut yaptıklarını, 3500 ticari üniteyle sayının 55 bini geçtiğini belirterek, “2010 sonunda 60 bin konutu ihale etmiş oluruz” dedi.

Avrupa’ya tanıtım turu

Emlak Konut’un 1 milyar 875 milyon lira olan ödenmiş sermayesini 2.5 milyar liraya çıkardıklarını, bunun yüzde 25’ini halka arz edeceklerini hatırlatan Murat Kurum şöyle konuştu: “Yurtdışında da Road Show’lara (tanıtım turu) çıkacağız. Tur Avrupa ve Körfez ülkelerinde olacak. Zamanımızın yettiği her yere gideceğiz. İngiltere’den tutun da Arap ülkelerine kadar halka arza ne zaman çıkacağımızı bekleyenler var. Şimdiye kadar ektik, artık ürünü toplamaya başlayacağız.”

Haberin Devamı

Ayazağa’ya 2 milyarlık proje

Halka arz öncesi Ayazağa’da büyük proje yaptıklarını belirten Murat Kurum, “200 dönüm üzerinde hasılat paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkacağız. Toplam 2 milyar liralık bir proje olacak belli bir geliri bize gelecek” dedi.

İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatına da başlayacaklarını belirten Kurum, “Hasılat paylaşımı olarak verdiğimiz, lojistik, finans merkezini destekleyici sigorta gibi daha küçük kuruluşların yer alacağı birimlerin inşaatına başlıyoruz. Diğerleri de projelendirme aşamasında” dedi.