Dünya Hollanda’da ırkçı parti hakkında suç duyurusu

Hollanda’da ırkçı parti hakkında suç duyurusu

Paylaş
Hollanda’da ırkçı parti hakkında suç duyurusu

Hollanda’da bazı siyasi partiler ve İslami kuruluşlar, ırkçı Özgürlükler Partisi (PVV) ve kamu yayın kuruluşu NPO hakkında suç duyurusunda bulundu

Müslümanların kurduğu NIDA partisi, İslam Demokratlar Partisi ve Birlik Partisinin yanı sıra farklı İslami kuruluşlar, ırkçı PVV’nin İslamofobik seçim kampanyası filmi ve filmi yayınlayan kamu yayın kuruluşu NPO hakkında suç duyurusunda bulundu.

İslam Demokratlar Partisi Genel Başkanı Hasan Küçük, yaptığı basın açıklamasında, PVV ve lideri Geert Wilders’in İslam düşmanlığını teşvik ettiği ve bunu yaydığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

'BÜTÜN SİYASİ PARTİLER TARAFINDAN KINANMASI GEREKİR'


Küçük, "Bizim gözümüzde PVV, ülkede yaşayan bazı vatandaşların dinini kötüleyerek tehlikeli ve ölümcül olduklarını belirtip dışladığı için tekrar kanunu çiğnedi. Bu kabul edilemez ve bütün siyasi partiler tarafından kınanması gerekir. Başbakan Mark Rutte’nin film hakkında sadece ’iğrenç’ olduğunu açıklamasını zayıf buluyoruz. Ülkenin başbakanı olarak İslam ve yabancı düşmanlığına karşı daha sert çıkış yapması gerekir." dedi.

Müslümanlara ve Gayrimüslimlere çağrıda bulunan Küçük, "Herkesi, PVV’nin İslam düşmanlığına karşı şikayet etme çağrısında bulunuyorum. Demokratik anayasa sistemine güveniyoruz ve savcılığın PVV ve Geert Wilders hakkında ceza başlatmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı. Yerel seçimlere hazırlanan Hollanda’da ırkçı PVV’nin İslamofobik seçim kampanyası filminin kamu yayın kuruluşunda yayınlanması tepki çekmişti.

'İSLAM ÖLÜMCÜLDÜR'


Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığına bağlı kamu yayın kuruluşu NPO’da, siyasi partilere ayrılan zaman diliminde PVV’nin "İslam ölümcüldür" ifadelerinin yer aldığı reklam filmi yayınlanmıştı. Seçim kampanyası kapsamında hazırlanan ve İslam’ı kötüleyen filme, Hollandalılar da sosyal medya üzerinden tepki göstererek yayınlanmasının yasaklanmasını istemişlerdi.

Haberin Devamı