Yazgülü Aldoğan HUKUKA SİVİL DARBE
HABERİ PAYLAŞ

HUKUKA SİVİL DARBE

8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Elazığ havaalanında uçaktan inen Başbakan Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya gitmemiş. Nasıl gitsin ki, kendisi; hakkında görüldüğü yerde yakalanması, tutuklanması kararı çıkartılan bir sanık! Ya korumalar üstüne atlar da orada derdest ederse! Arşivler, Özarslan Paşa’yı Başbakan’ın bağrına basıp teşekkür ettiği komutan olarak hatırlıyor oysa, Elazığ depreminde halka yardımda gösterdiği çabadan ötürü. Yine bir başka fotoğraf: Gediktepe saldırısından sonra Tümgeneral Gürbüz Kaya, siperde Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı’na bilgi veriyor. O komutan da bugün aranan ve tutuklanacaklar listesinde! Hadi gidip alın onu görev yaptığı dağdaki siperden. Gözünüz yemezse PKK’dan yardım alın, en iyi onlar bilir yerini! Ha bir de Harp Akademileri Komutan yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan var, önceki günkü diploma töreninde devletin zirvesini karşılayan, ağırlayan ve derece olanlara ödül veren bir komutan. Başbakan biliyor muydu bir gün sonra tutuklanmasının isteneceğini, elini sıkarken?

Haberin Devamı

Terfi beklerken tutuklama kararı

Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü, dur hele düşünelim, soralım, soruşturalım dedim, Cuma akşamı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Balyoz’un 101 sanığının tutuklanma isteğinin haberi düştüğünde ortama. Hukukçular usul kanunuyla analiz yaptı: Tutuklama kararı, dosyaya aleyhte yeni bir delil eklendiğinde istenebilir. Tutuklama kararı, duruşmaya gitmeyen, saklanan, kaçaklar hakkında alınır. Tutuklama kararı durup dururken değil, kovuşturma başlandığında alınır, duruşma yapılırken alınır! İlk duruşma günü belli: 16 Aralık! Daha 5 aydan fazla var! Komutanların yeri belli, kaçmayacakları belli. E bu karar nesi? Hukuk literatürüne geçecek yeni tutuklama kararı gerekçesi: YAŞ’ta terfi etmelerine engel olmak için alınır! Cuma sabahı yapılan Genelkurmay açıklamasında, “Sanık da olsalar bütün personelimiz görevi başındadır” denildiği için, al sana görev başı demek için alınır. Bu 101 asker, sözüm ona darbe yapmaya niyetlendi ya, yıllar önce. Yapmadı, yapamadı, suçları sabit görülse bile taş çatlasa 6 yıl yiyecekler o başka da, darbe öyle yapılmaz, böyle yapılır demek için alınır. Burası “demokratik” bir ülke. Darbeyi artık asker değil, hukuka karşı siviller yapıyor!

Haberin Devamı

Orduyu lağvetmek

Mümtazer Türköne isimli bir eski ülkücü, eş durumundan yandaş zat var, “orduyu lağvetmeli” gibisinden bir şeyler yazmış, söylemişti bir ara. Yeniçeri Ocağı kapatıyor sanki. Bakar mısınız, dedikleri gerçek oluyor! Neredeyse pilot bölge seçtikleri hudut illerinde özerklik ilan etmek üzere olan ayrılıkçı terör örgütüyle kana kan mücadele veren bir ordunun üzerine böylesine gitmek, aslı astarı olmayan iftiralarla, beşinci kol propaganda faaliyeti yaparak küçük düşürmek, (heronları düşürmüşler de, PKK’lıymışlar da) için gerçekten içimize sızmış yabancı ajanlar olmaları lazım bunların. Ya da çift taraflı çalışan hainler! Bugünleri de görecekmişiz demek. Keşke yabancı ordular saldırmış olsaydı ülkemize de, mertçe vatan koruması yapıyor olsaydık. Bundan iyiydi!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder