Ekonomi Hükümet işsizlik için düğmeye bastı

Hükümet işsizlik için düğmeye bastı

Paylaş
Hükümet işsizlik için düğmeye bastı

Ali Babacan, “Haziran ayında yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda, belgeye son şekli verilecek. Haziran sonu, belgeyi bitirmek istiyoruz” dedi

HAZİRANDA NETLEŞECEK

Haberin Devamı

Ulusal istihdam stratejisi belgesi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hazirandaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında belgenin son taslağını ele alacaklarını, haziran sonunda da açıklayacaklarını söyledi.

Ali Babacan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Koç Üniversitesi’nin düzenlediği konferansta istihdamda her ay düzelme görülmesinin önemli olduğunu söyledi. Babacan, işsizliği azaltmak için uygulanan yatırım teşvik programının süreceğini belirtti.

200 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR

Ali Babacan, “Ancak soruna hizmetler sektörü ve istihdam odaklı bakmamız gerek. İstihdam stratejisi belgesi üzerinde 200 kişilik ekip çalışıyor. Bu bir ilk. İstihdam meselesine ilk defa bu kadar uzun vadeli bakılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Yapısal reformlara da değinen Ali Babacan, “Uzun vadeye baktığımızda yapısal reformlar da önemli gündem maddemiz. Türkiye’nin yüksek katma değer yaratmasını sağlayacak, verimi artıracak eğitim, yargı reformu, araştırma-geliştirme ve yenilikçilik reformu önemli” diye konuştu.