Ramazan Hurma kaç kalori?

Hurma kaç kalori?

Paylaş
Hurma kaç kalori?

Ramazan ayında da yediklerine içtiklerine dikkat etmek isteyenler, hurmanın kaç kalori olduğunu merak ediyor.

Genelde Ramazan ayında akıllara gelen hurma, tam bir kalp ve damar sağlığı dostu ancak kırmızı etin iki katı, balık etinin üç katı kadar kalori verir. Peki, 1 adet hurma kaç kalori?

Haberin Devamı

Ramazan denildiğinde ilk akla gelen şeylerden biri de hurma oluyor. Tokluk hissi vermesinin yanı sıra içerisinde barındırdığı vitaminlerle tam bir sağlık deposu olan hurma en çok çeşidi bulunan meyvelerin de başında geliyor.

İçeriğinde protein, karbonhidrat, yağ, su, lif, vitaminler (A, B,C, D, K…) ve mineraller (potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum, kükürt, demir, çinko, bakır, iyot…) bulunuyor. Peki, çöl ikliminin görüldüğü yerlerde yetişen ve pek çok faydası bulunan hurma kaç kalori? 1 adet hurma yediğimizde kaç kalori almış oluyoruz?

Kuru hurma, yüksek fibrin içeriği ile kabızlık ve hazımsızlığa iyi gelir, oruç tutarken uzun süreli açlık sebebiyle bozulan bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesinde etkilidir. İftarda veya sahurda az miktarda hurma tüketimi, vücudu dinlendirici etki gösterir.

Haberin Devamı

Bir adet kuru hurma ortalama 28 kcal’dir. Glikoz içeriği yoğun olan kuru hurmanın fazla tüketilmesi kan şekerini ani yükseltmekte ve şeker hastalarında risk oluşturur. Bu sebeple birçok mucizevi etkisi olan kuru hurmanın fazla tüketimi yüksek kalori değeri sebebiyle kilo alımını hızlandırır. Bu nedenle dikkatli tüketmek gerekir.

İftarda 2-3 tane tüketilecek hurma, vücut sağlığı için yeterli olur.