Ekonomi Hyundai'de teknoloji devrimi

Hyundai'de teknoloji devrimi

Paylaş
Hyundai'de teknoloji devrimi

Güney Koreli üretici Hyundai tasarımdan motor teknolojisine ve güvenlik standartlarına kadar kompakt sınıfta en üst seviyeye ulaştığı modeli Elantra'yı satışa çıkardı

HAKAN ÇELİK

Hyundai’nin bugüne kadar en çok satılan modellerinden biri olan Elantra, tamamen yenilenen tasarımı ve gelişen teknolojisi ile Türkiye’de satışa çıktı. Markanın karakteristik çizgileri ile sportif ve şık bir tasarıma ulaşan Elantra, 1.6 litrelik 132 beygir gücündeki benzinli motor seçeneğine sahip. 6 kademeli düz veya yine 6 kademeli otomatik vites seçeneği bulunan yeni Elantra, tüketicilere Mode ve Prime olmak üzere yine iki farklı donanım tercihi sunuyor.

Sınıfında aktif ve pasif güvenlik seviyesi ile öne çıkan yeni Elantra’da önde sürücü ve yolcu hava yastıkları ile yan ve perde hava yastıkları hem Mode hem de Prime donanım seviyesinde standart olarak sunuluyor. ABS, ESP, BAS (Fren destek sistemi), VSM (Araç stabilite yönetim programı) ve soğutmalı fren disklerinin tüm donanım paketlerinde standart olarak yer aldığı yeni Elantra’da ayrıca immobilizer, park sensörü, otomatik kilitlenen ve kaza anında otomatik açılan kapı kilitleri de standart.

5 yıl ekstra garanti

Yeni Elantra Türkiye’de şimdilik sadece tek motor seçeneği ile satışta. 1.6 litrelik benzinli motora önümüzdeki yıl bir de dizel seçeneği eklenmesi planlanıyor. Yeni Elantra da Türkiye’de 5 Yıl Garantili Ultra Servis programı dahilinde satışa sunuluyor. Yeni Elantra’nın Mode ve Prime Paketleri’nde güvenlik donanımları aynı seviyede.

İç mekanda elektrikli ön ve arka camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, radyo/CD ve MP3 çalar, USB ve iPod bağlantısı standart olarak sunulan donanımlar arasında. Donanım ve şanzıman kombinasyonları ile toplam 3 farklı alternatif sunan yeni Elantra’nın fiyatı 41 bin 800 TL ile 49 bin 800 TL arasında değişiyor.

'Volkswagen Türkiye'ye en iyi web sitesi ödülü

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri yarışmasında Volkswagen 50 kişilik bir jüri heyeti tarafından; tasarım, içerik, özellik ve işlevsellik, kullanılabilirlik, standart uygunluğu ve çapraz tarayıcı uygunluğu olmak üzere 5 farklı kritere göre yapılan değerlendirmeler neticesinde ‘En İyi Web Sitesi’ seçildi.

Volkswagen Türkiye’nin web sitesi, 2010 yılında da aynı ödüle layık görülmüş ve aynı yıl 7.5 milyon tekil kullanıcı tarafından ziyaret edilerek otomotiv kategorisinde ulaşılması güç bir başarıya imza atmıştı.

Lancia modayla buluştu

Türkiye’ye Koç Grubu’na bağlı Tofaş tarafından ithal edilen Lancia otomobilleri, ünlü moda tasarımcısı Özlem Süer ile işbirliğine gitti. Moda tutkunlarının sıra dışı gösterimlerle tanıdığı bir tasarımcı olan Özlem Süer lüks kompakt sınıfın tercih edilen markası Lancia için özel bir koleksiyon oluşturdu.

Özellikle moda, tasarım ve sinema dünyasıyla işbirliği projeleri yürüten Lancia’nın Özlem Süer ile yürüttüğü işbirliği projesi fotoğraflarla hayata geçti. Çekilen fotoğraflarda lüks otomobillerin yanı sıra Süer’in kıyafetleri ve arka planda ise İstanbul’un farklı profilleri yansıyor. Tasarım ve fotoğraflar geçen hafta Özlem Süer House’da gerçekleştirilecek bir tanıtımla sanatseverlerle buluştu.

Renault’da faiz sıfırın altında

Renault, Haziran’da müşterilerine, satın alacakları tüm binek modellerde ve yeni Kangoo Multix modelinde sıfırın altında faiz fırsatı sunuyor.

Türkiye’de otomotiv sektöründe sıfırın altında faiz uygulaması fırsatının ilk kez tüketiciye sunulduğu kampanya dahilinde; Clio Hatchback 1.2 29 bin 750 TL, Megane Hatchback 1.6 Expression 38 bin 550 TL ve Fluence 1.6 Extreme 40 bin 500 TL fiyatlarla satılıyor.

BYD'NİN ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜ FRANKFURT'TA YOLCU TAŞIYACAK

Merkezi Çin’in Shenzhen şehrinde olan, yeşil enerji teknolojilerinin öncü kuruluşu BYD Limited Şirketi, Almanya’nın Frankfurt şehrinin hizmetine sunacağı tamamen elektrikli, uzun menzilli e-Otobüsleri ile ilgili olarak Frankfurt Belediyesi ile niyet mektubu imzaladı. BYD, 2012 yılının ilk çeyreginde Frankfurt için üç adet elektrikli otobüs eBUS-12 (K9), iki adet DC sarj istasyonu teslim edecek ve teknik destek verecek.

BYD’nin yüzde 100 elektrikli otobüsü eBus-12 ve otobüsün tavanındaki elektrik pilleri.

Bu elektrikli otobüsler Frankfurt Havaalanı’nda ve Gateway Gardens hatlarında servis otobüsü olarak kullanılacak. Frankfurt’taki imza töreninde bir konuşma yapan BYD Direktörü Henry Li, yüzde 100 elektrikli model eBUS-12’un (K9), sadece büyük şehirlerde kirliligi önemli oranda düşüren değil, aynı zamanda işletme maliyetlerini de yüzde 70’e kadar azaltabilen bir ürün olduğunu söyledi. BYD, Türkiye’de işadamı Osman F. Boyner’in yönetim kurulu başkanı olduğu BD Otomotiv tarafından temsil ediliyor.

2

Haberin Devamı