Ekonomi Hyundai'nin kalite devrimi

Hyundai'nin kalite devrimi

Paylaş
Hyundai'nin kalite devrimi

Son 10 yıldaki teknolojik atılımıyla dünyanın en dikkat çekici markalarından biri olmayı başaran Hyundai yeni arazi aracı ix35 ile de Avrupalı ve Japon rakiplerinin korkulu rüyası haline geldi

HAKAN ÇELİK-POSTA

Geçmişte Hyundai markası dendiğinde makul fiyatlarla satın alınabilen mütevazı araçlar akla gelirdi. Özellikle son 10 yılda gerçekleştirdiği başarılarla marka imajını iyice yukarıya taşıyan Hyundai, bugün dünyanın en ciddi üreticilerine rakip oluyor. Büyük lüks otomobil Genesis modeliyle Amerika’da çok ses getiren Güney Koreli Hyundai markası, Accent, Sonata, Santa Fe gibi modelleriyle dünya pazarlarında önemli satış adetlerine ulaşıyor. Yeni i serisi ile kolay ulaşılabilir otomobiller üretmeyi hedefleyen Hyundai, bu sınıfta hem binek hem de arazi araçlarına sahip. Bu iddialı serinin en yeni modeli ix35 ile geçen hafta bir test sürüşü gerçekleştirdim.

Keskin ve şık dış hatlar

İx35 direksiyona geçtiğim ilk dakikalardan itibaren orta boy SUV sınıfının en iyi modellerinden biri olduğunu hissettirdi. ix35 kilometreler arttıkça pratikliği ve konforuyla kendisini daha güçlü şekilde göstermeye başladı.

Aracın 2.0 litrelik dizel motoru 135 beygir gücünde. Otomatik şanzıman ile çok uyumlu çalışan bu motor, dinamik bir karaktere sahip. Araç düşük yakıt tüketimiyle de dikkati çekiyor.

ix35 dışarıdan bakıldığında keskin ve şık hatlarıyla Avrupalı bir SUV gibi görünüyor. Bu özellikleriyle önceki Hyundai modellerinden ayrılıyor. Ancak insanın üzerindeki asıl etkiyi iç mekan bırakıyor. Kullanılan malzemelerden, tasarım özelliklerine ve koltukların kalite hissine kadar her şey çok tatmin edici düzeyde. Mavi ışıklandırma göze hoş geliyor. Dikiz aynasının yanına yerleştirilen geri dönüş kamerası çok yararlı. Bagaj genişliği yeterli, yükleme seviyesi uygun yükseklikte. Panoramik cam tavan iç mekanı daha da ferah hale getiriyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma düğmesi, elleri telefonlar ve anahtarlarla dolu çağımız insanı için işe yarayan bir özellik. Aracın Türkiye’deki anahtar teslim fiyatı 81 bin TL. Benim kullandığım tam donanımlı Style Plus isimli paket ile gelen ix35 ise 89 bin 500 TL.

Türk malı Ford’un büyük başarısı

Türkiye’nin lider otomotiv kuruluşlarından Ford Otosan, Kocaeli Fabrikası’nda 30 Nisan’da hattan indirdiği, dünyanın 6 milyonuncu Ford Transit’ini Alman filo müşterisine teslim etti. Kısa şasi, beyaz kombi modeli olan araç, Almanya Montabaur’daki bakımevinde kullanılacak. Almanya’nın Köln kentinde, Ford’un Niehl tesisinde düzenlenen teslim töreninde ‘Mobil Sport&Öffentlichkeitswerbung GmbH’un Filo Müdürü Markus Liestmann 6 milyonuncu Transit’in anahtarını Ford Almanya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Bernhard Mattes’in elinden aldı. Ford tarihinin en başarılı modellerinden olan Transit, 45 yıldır aralıksız olarak üretiliyor. Bugüne kadar tam 1 milyon 177 bin Ford Transit Türkiye’deki mühendis ve işçilerin emeğiyle üretildi.

Peugeotlar Türkiye'yi dolaştı

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Peugeot Fırsatlar Konvoyu’nun ikincisi, bu yıl markanın heyecanını tüm Türkiye ile paylaşmak için 7 Mayıs’ta yola çıktı. Türkiye’nin 32 ilinde düzenlenen ve 26 Haziran tarihinde sona eren etkinlikler dahilinde katılımcılar Peugeot markasının hem binek hem de hafif ticari araç ürün gamında bulunan tüm araçlar ile tanışma ve bu araçları test etme imkanını elde ettiler. 10 bin adetten fazla test sürüşü yapılan konvoy kapsamında, konvoyun uğradığı illerde organizasyon haftasına özel olarak sınırlı sayıda Peugeot modeli 8 bin liraya varan indirimler ile sunuldu. Peugeot’nun 308 CC modeli en çok ilgi gören araçlardan biri oldu.

Toyota 2014’te 50 bin araç satacak

Toyota, Akbank, TEB Cetelem ve Hedef Filo Hizmetleri ile işbirliği yaparak oluşturduğu ‘Toyota Finans Sistemi’ ile ‘Herkesi Toyota sahibi yapma’ hedefi doğrultusunda çok önemli bir adım attı. Bütün işlemleri tek bir noktadan sunma avantajına sahip olan ‘Toyota Finans Sistemi’ kişiye özel farklı finansal çözümleriyle düşük gelire sahip kişiler de dahil farklı gelir gruplarından insanların Toyota sahibi olabilmesi hedefleniyor. Toyota Pazarlama ve Satış AŞ İcra Başkanı Ali Haydar Bozkurt bu projenin de katkısıyla 2014 yılında 50 bin otomobil satma hedefine ulaşacaklarını söyledi.

2

Haberin Devamı