Tamer Heper İhtiyaçlar sonsuz ama!..
HABERİ PAYLAŞ

İhtiyaçlar sonsuz ama!..

Haberin Devamı

Hesapsızca kredi kartı kullandım, epey borçlandım. Şimdi benim bankaya yatan ücretimin dörtte biri kesilip alacaklının avukatına ödeniyor. Ancak bununla da kalınmıyor, ücretimin yattığı banka da parama bloke koyuyor. Bu durumda elime beş kuruş geçmiyor. Bu doğru mu, böyle beş kuruşsuz yaşamaya mahkum muyum? ● İ. Ö.

Elbette kimse kimsenin aç yaşamasına neden olmamalı. Ancak önce size sitem edeyim. Bütün maaşınızın kesilmesi halinde dahi borcunuzun ödenmeyecek hale gelmesine nasıl sebep oldunuz? Çevremde izledim, bankalar vatandaşın cebine zorla kredi kartı soktu. Yine izlediğim yaygın olay, bu vatandaş da sanki bu para geri ödenmeyecekmiş gibi ve kredi kartı kullanmak bir maharetmiş gibi bu kartları hava atmak için alışverişlerde bol bol kullandı. Sonu ise malum. Şimdi bankaların alacağı dağlar gibi.

Vatandaş da borç batağında. Geleyim sizin durumunuza. Sizin ücretinizden dörtte birinin kesilmesi için aleyhinize icra takibi yapılmış olması ve takibin kesinleşmiş olması lazım. Bu durumda icra müdürlüğü sizin maaşınızın dörtte birinin kesilerek icra dosyasına yatırılmasını ister. Yatırılan para avukatın hesabına gitmez icra dosyasına gider. Böylece alacaklılar sıraya girer. Birinci alacaklının alacağı bittiğinde ikinci alacaklı için dörtte bir kesilmeye başlar. İki tane dörtte bir maaş kesilmez. Dikkat edin siz bloke koymaktan söz ediyorsunuz. Bu icra müdürlüğünün tasarrufu değil, bankanın kendiliğinden yaptığı bir uygulama ve haksız bir uygulama. Ancak banka haklılığa veya haksızlığa bakmaksızın kendini kurtarmaya çalışıyor. Dolayısı ile yaptığı yasal değil. Bu nedenle yasal yollara başvurabilirsiniz. Umarım bugün için yine kredi kartı ile alışveriş yapmıyorsunuzdur. Zira taksidin cazip görünüşüne kapılıp alabildiğine alışveriş insanı çekiyor ama hislerimize hakim olmak zorundayız. Evet ihtiyaçlar sonsuz ama imkanlar kısıtlı, kural böyle.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder