Gündem İki bilezik için yaşlı kadını boğdular

İki bilezik için yaşlı kadını boğdular

Paylaş
İki bilezik için yaşlı kadını boğdular

Ankara Elmadağ'da 'Adres soracağız' diye kapıyı açtırıp, girdikleri evde 2 bilezik için, 82 yaşındaki kadını boğdular

Hasanoğlan Mahallesi, Ziraat Sokak’ta eşi 84 yaşındaki Rifat Büyükekşi ile birlikte yaşayan Samia Büyükekşi, önceki sabah saatlerinde adres sorma bahanesiyle zili çalan kişilere kapıyı açtı.

Tanımadığı kişilerin sorduğu adresi bilmeyen Samia Büyükekşi, yatak odasında uzanan ve kulakları ağır işiten eşine sordu. Eşi Rifat Büyükekşi de sorulan adresi bilemediğini söyledi.

EŞİNİ MUTFAKTA BULDU

Bu sırada eve giren kişiler, yatak odasından çıkan yaşlı kadını mutfağa götürüp boğarak öldürdükten sonra kolundaki 2 bilezik ile küpelerini alıp kaçtı. Olaydan bir süre sonra odadan çıkan Rifat Büyükekşi, eşinin mutfakta yerde yattığını görünce büyük şok yaşayarak komşularından yardım istedi.

Haber verilmesi üzerine gelen 112 ekibi, yaşlı kadının öldüğünü saptadı.

HİÇBİR ŞEY DUYMAMIŞ

Olay günü yatak odasında uzandığını belirten Rifat Büyükekşi şunları anlattı: “Önceki sabah saat 09.00 sıralarında yatak odasında uzanmışken, salonda bulunan eşim Samia odaya gelip, ‘birileri kapıda adres soruyor’ dedi.

Ben de sorulan adresi bilemeyince ‘bakkala sorsunlar’ dedim. O saatten sonra neler oldu anlamadım, kulaklarım zor işitiyor. Bir süre sonra odamdan çıkıp mutfak kapısını açtığımda, eşimin yerde cesediyle karşılaştım.

KÜPELERDEN BİRNİ DÜŞÜRMÜŞLER

Boğarak öldürdükleri eşimin kolunda bulunan 2 bileziği, parmağındaki alyansı, küpelerinden birini çıkarıp, diğerini ise kulağını yırtarak almışlar. Ancak küpenin birini odada düşürmüşler.

Eşimi kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Oysa Hasanoğlan, eğitim ve kültür yuvasıdır. Eşim Samia çevrede sevilen ve sayılan bir insandı. Mübarek günde 2 bilezik için eşimi öldürenlerin yakalanıp, adalete teslim edilmesini istiyorum.”

Yaşlı kadın Hasanoğlan Mahallesi’ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında torağa verilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hüseyin ÖZBALI/Ankara (DHA)