Tamer Heper İmza nereye atılmış?
HABERİ PAYLAŞ

İmza nereye atılmış?

Haberin Devamı

Anneannem 2014’te vefat etti. Miras olarak tarlalar kaldı ve kardeşler arasında pay edilirken dayım annemin elinden imza alıp bu yerleri kendi adına tescil ettirdi.

Bunun için bir milyar lira masraf ettiğini söylüyor. Şayet diğer kardeşler adına tescil edilecek ise yine birer milyar lira masraf yapılacakmış. Bunu nasıl düzeltir annemin payını nasıl alırım? ● İ.Ö.

CEVAP

Doğrusunu isterseniz bence bildikleriniz doğru değil. Veya doğrudan doğruya yanlış demiyeyim de doğruluğu teyit edilmeli diyeyim, zira: “Dayım annemden imza almış” demekle iş bitmiyor. Ne imzası almış? Bununla ne yapmış? Annenizin attığı imza nereye atılmış?

Bunları bilmeden olayı çözmek mümkün değil. Öyle bir imza ile gayrimenkul elden gitmez. Hele hele tapuda işlem yapmak için bazı özel işlemler gerekir. Benim önerim önce tapu dairesine gidip bu gayrimenkullerin kayıtlarına bakmak. Belki de bakacaksınız ki halen kayıt anneannenizin veya çocuklarının tümünün üzerine.

Şayet dayınızın üzerine ise bu durumda da hangi işlemle dayınızın üzerine geçtiğine bakmak gerekecek. Bir tek dayının sözü ile böyle önemli bir olaya bitti gözü ile bakamazsınız.

Zira size söylenen bir başka söz de dikkat çekici. Tapuya bir milyar lira ödenmiş yani anlatılmak istenen rakam 1000 lira. Tapuya bir harç ödenir ama bu gayrimenkulün değeri ile orantılıdır. Gerekiyor ise 1000 lira ödenir. Yani tapu harcı ödenecek diye bir haktan vazgeçilmez.

Bunun için önünüzü görmek istiyorsanız tapu dairesine gidip kayıtları inceleyin sonra belgeleri bir meslektaşımla değerlendirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder