Gündem İngiliz bakandan VIP dersi

İngiliz bakandan VIP dersi

Paylaş
İngiliz bakandan VIP dersi

İngiliz Bakan Chris Bryant, havalimanında VIP yerine, Dış Hatlar'dan çıkış yaptı. Kendi eşyasını da taşıyan Bryant, şaşıranlara, "Biz halkın içindeyiz. Hepimiz insanız" dedi

Türkiye'de VIP salonlarından yararlananların sayısı her yıl katlanarak artarken, İngiliz bir bakan, VIP (Very Impostant Person: Çok Önemli KİŞİ) salonu yerine normal terminalden geçiş yapınca büyük şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

Avrupa Kültür Başkenti İstanbul 2010'un resmi açılış törenleri için dün Londra'dan istanbul'a gelen ingiltere'nin AB'den sorumlu Devlet Bakanı Chris Bryant, Atatürk Havalimanı VIP Salonu yerine dış hatlar terminalindeki pasaport kontrolünden çıkış yaptı. Bryant'ın bu tavrı, diğer yolcuları şaşırttı. Korumaları tarafından karşılanan Bryant, gazetecilerin soruları üzerine neden VIP salonunu kullanmadığını da açıkladı.

'BİZ HALKIN İÇİNDEYİZ'

Bryant, "İngiltere'de biz VIP kullanmıyoruz. Biz zaten halkın içindeyiz. Biz de halkın bir üyesiyiz. Sonuçta hepimiz insanız" dedi.

ingiltere'de yalnızca kral, kraliçe ve başbakana, Amerika'da ise sadece başkan ve yardımcılarına VIP uygulaması yapılıyor. Fransa'da ise sadece 7 kişi VIP uygulamasından yararlanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de ise VIP Salonu'ndan yararlananların listesi uzayıp gidiyor. Bu da zaman zaman skandallara yol açıyor. Bu skandalların en çarpıcısı 2000 yılında şarkıcı Fatih Ürek'in Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan geçmesi olarak gösteriliyor.

200 BİN KİŞİ KULLANIYOR

VIP salonlarından geçen yolcular, üst düzey ağırlanıyor ve sıra beklemeden özel araçlarla uçağa alınıyor. Pasaport işlemlerini polis, biniş işlemlerini havayolu şirketinin görevlileri yapıyor. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan yılda yaklaşık iki yüz bin kişi geçiş yapıyor.

HABERTÜRK