Dünya Irkçı Sarrazin görevden alınacak

Irkçı Sarrazin görevden alınacak

Paylaş
Irkçı Sarrazin görevden alınacak

Türklere ve yabancılara yönelik aşağılayıcı sözlerinden dolayı ırkçılıkla eleştirilen Alman Merkez Bankası Üyesi Thilo Sarrazin'in görevden alınmasını Merkel olumlu karşıladı

Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun, ülkede yaşayan Müslüman göçmenleri eleştiren yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin’in görevinden alınması talebi Başbakan Angela Merkel tarafından olumlu karşılandı.

Alman hükümetinin sözcüsü Alman Haber Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Başbakan, Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun verdiği bağımsız kararı saygıyla karşıladı” dedi.

SARRAZİN NE DEMİŞTİ?

Thilo Sarrazin bir röportajında, Türk ve Arapların büyük çoğunluğunun manavlıktan başka üretim işlevi olmadığını öne sürerek, “Bu devletten geçinen, ancak bu devleti reddeden, çocuklarının eğitimine yeterince ilgi göstermeyen ve sürekli yeni küçük başörtülü kızlar üretenleri kabul etmek zorunda değilim” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Sarrazin’e tepkiler gelerek görevinden alınması gerektiği ifade edilmişti. Berlin eyaleti Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Klaus Wowereit, Sarrazin’in görevden alınma kararını “doğru” olarak nitelendirerek, konunun buraya kadar gelmesinin üzücü olduğunu belirtti.

Yeşiller Partisi Alman Meclisi Grubu Başkanı Renate Künast da Merkez Bankası’nın kararının doğru ve kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Wulff talebi inceleyecek Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu, dün yaptığı toplantıda, Sarrazin’in, Cumhurbaşkanı Christian Wulff tarafından görevinden alınması konusunda talepte bulunma kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Wulff’un talebin kendisine ulaştıktan sonra inceleyeceği ifade edildi. Açıklamada, inceleme bitene kadar Cumhurbaşkanı’nın bu konuda herhangi bir açıklama yapmayacağı kaydedildi.

Haberin Devamı