Gündem İş vaadiyle geldiler ama...

İş vaadiyle geldiler ama...

Paylaş
İş vaadiyle geldiler ama...

İstanbul'da son dönemde denetimleri sıklaştıran Asayiş, eşzamanlı bir fuhuş operasyonu daha düzenledi

İstanbul’da, iş vaadiyle yurtdışından getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen iki ayrı fuhuş çetesine yönelik olarak 21 ayrı adreste düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 24’ü kadın 33 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak-Kumar Büro Amirliği Ekipleri, iş vaadiyle yurtdışından getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdığı ileri sürülen liderliğini Özbek asıllı Enver A.’nın yaptığı bir şebekeyi takibe aldı. 5 aydır yürütülen teknik ve fiziki takip sırasında, bu çete ile bağlantılı bir başka çete daha tespit edildi.

Liderliğini Muzaffer N., Recep S. ve Tekin K’nin yaptığı bu çete de aynı soruşturma kapsamında takibe alındı. Yürütülen çalışmaların ardından adres ve kimlikleri belirlenen iki ayrı çetenin üyeleri için bu gece eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Beyoğlu, Şişli, Fatih, Bakırköy, Beşiktaş, Küçükçekmece ve Sarıyer’de 21 ayrı adrese yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda, aralarında her iki çetenin de liderlerinin de bulunduğu 24’ü kadın 33 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen 33 zanlı ile ilgili sorgu işlemleri sürdürülüyor. Yapılan ilk tespitlere göre, çete üyelerinin Özbekistan, Kazakistan, Rusya ve Ukrayna’dan iş vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ortaya çıkarıldı.

Müşterilerin telefonla ulaştıkları çete üyelerinin kadınları kendilerine bağlı çalışan taksiciler aracılığıyla evlere servis ettikleri tespit edildi. Soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.

Mehmet AKTARAN-İSTANBUL-DHA