Ekonomi İşadamı İngilizce bilse ihracat yüzde 50 artar

İşadamı İngilizce bilse ihracat yüzde 50 artar

Paylaş
İşadamı İngilizce bilse ihracat yüzde 50 artar

EF'in patronu Bora Gündüzyeli, “İşadamlarının İngilizcesi olsa ihracat yüzde 50 artar” dedi

İki yıl üst üste Avrupa’nın en iyi dil okulu seçilen EF Dil Okulları’nın kurucusu Bora Gündüzyeli, Türkiye’de daha fazla kişinin dil öğrenmesi için yeni projeler geliştirdiklerini söyledi. EF’in, dil öğretim standartlarının yükseltilmesini teşvik etmek için verilen Avrupa Birliği (AB) Dil Ödülü’nü iki kez aldığını anlatan Gündüzyeli, “İlk kez 2008’de Özel Amaçlı İngilizce ve 2009’da ‘Hakemler Dil Problemini Out’a Attı’ projeleriyle ödül aldık” dedi.

Haberin Devamı

Önyargıları sileceğiz

Zaman sorunu yaşayanlar ile ‘İngilizce’yi öğrenemiyorum’ diyenler için programlar hazırladıklarını anlatan Gündüzyeli, ilk hedeflerinin insanların kafalarındaki önyargıları silmek olduğunu vurguladı. Bora Gündüzyeli, “İlk ödülü iş adamlarına özel kısa süreli ve amaca odaklı programla aldık. İkinci ödülümüz ise üç FIFA kokartlı hakemimizi yurtdışında maç yönetecek seviyeye getiren programla geldi. Bu yıl da bir projeyle katılacağız” diye konuştu.

Mesleğe özel program

Sırada doktor ve havacıların olduğunu belirten Bora Gündüzyeli, “Doktorlara, yurtdışı konferanslarında zorluk çekmemeleri için program hazırladık. Çok doktor öğrencimiz var. Havacılık İngilizcesi en yeni programımız. Pilotlar ile yerde çalışan personelin artık özel bir sertifika almaları gerekiyor. Amacımız havacılıkla ilgili İngilizce becerilerini geliştirerek uluslararası havacılık sınavına girip barajı aşabilmelerini sağlamak” diye konuştu.

Haberin Devamı

2010’dan umutluyum

“İşadamlarının İngilizcesi olsa ihracat yüzde 50 artar” diyen Bora Gündüzyeli, 2009’un İngilizce öğrenme isteği açısından iyi geçmediğini fakat 2010’dan umutlu olduğunu ifade etti. İngilizce öğrenmek isteyenler için her kolaylığı sağladıklarını belirten Bora Gündüzyeli, “15 yılda 5 bin kişiye ‘Ben İngilizce’yi hallettim’ dedirttik. 8-10 bin kişiye daha bu işi yapabileceğini hissettirmeyi hedefliyoruz. Projelerle insanları ‘yapabilirsin’ diye sarsacağız” dedi.

Sanal derslerle mekan sorunu çözüldü’

Bora Gündüzyeli, İngilizce öğrenememe konusunda üç önemli bahanenin bulunduğunu, bunların vakit, maddi yetersizlik ve öğrenme konusundaki yetenek olduğunu anlattı. “Bunun üzerine de düşündük ve bir çözüm bulduk” diyen Gündüzyeli, bilgisayarda eğitimi hayata geçirdiklerini söyledi.

Gündüzyeli şöyle konuştu: “Artık internetten istedikleri saatlerde İngilizce öğrenebilirler. Sanal sınıflarımız var. Kendilerine uygun olan saatteki sınıflara girerek öğretmenle birebir etkileşim içinde ders yapma olanağı sunduk. Bu konuda her türlü teknik alt yapıyı da oluşturduk.”

Haberin Devamı