Ekonomi İşadamlarına 5 yıllık Schengen

İşadamlarına 5 yıllık Schengen

Paylaş
İşadamlarına 5 yıllık Schengen

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğu arasında imzalanan anlaşma ile işadamları, 5 yıla kadar Schengen vizesi alabilecek

Anlaşmanın imzalanması için düzenlenen toplantıda imzaların atılmasından önce İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş’a Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin gelişimine yaptığı katkılardan dolayı İtalya Cumhurbaşkanı tarafından layık görülen "İtalyan Devlet Nişanı" takdim edildi.

Nişanı Yalçıntaş’a İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili verdi. Yalçıntaş, burada yaptığı konuşmada, kendisini "İtalyan Devlet Nişanı"na layık gördüklerinden dolayı İtalya Cumhurbaşkanlığı’na, Carlo Marsili’ye ve İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Massimo Rustico’ya teşekkür etti.

"100 BİN VİZE VERMEYE HAZIRIM"

Massimo Rustico, konuşmasında İTO ile yıllardır sürdürdükleri iş birliği ve güç birliğine vurgu yaptı. Schengen vizesi için başvuruda bulunan işadamlarına, bu başvuruyu bir kabus haline getirmemek için çalıştıklarını belirten Rustico süreci mümkün olduğunca hızlandırmak istediklerini söyledi.

2005 yılında yılda 8 bin civarında vize verdiklerini, ancak prosedürlerinde yaptıkları değişiklikle bu sayıyı çok yukarılara taşıdıklarını dile getiren Rustico, "Geçen yıl 50 bin vize verdik ama bunu yeterli görmüyoruz. Ben 100 bin vize vermeye hazırım" dedi.

Haberin Devamı