Gündem İşçiler CHP binasını işgal etti

İşçiler CHP binasını işgal etti

Paylaş
İşçiler CHP binasını işgal etti

Mersin'de bulunan Akdeniz Çivi Fabrikası'nda işlerine son verilen 14 işçinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 işçi CHP Mersin İl Binası'nı işgal etti

Akdeniz Çivi fabrikası işçileri Birleşik Metal-İş'e üye olduktan sonra işverenin işten çıkarma saldırısıyla karşılaştı. İşçiler 17 Ekim'de sendikaya üye olmuşlardı.

27 Ekim sabahı patron Serhat Servet Dövenci işçileri tek tek çağırarak, işçilerden "Kendi isteğimle işten ayrılıyorum" yazılı kağıtları imzalamalarını istediği önü sürüldü.

Dövenci, iddiaya göre işçilerden yeni kurdurduğu Nail Çivi isimli bir taşeron şirkete de dahil olmaları için form doldurmalarını istedi. İşverene, yaptıklarının yasa dışı olduğunu ve işyerinde çoğunluk olan sendikalarıyla görüşmesi gerektiğini söyleyen işçiler, Dövenci'den "Pılınızı pırtınızı toplayın gidin" cevabını almasının ardından işlerine son verilmişti.

Aynı zamanda CHP Mersin Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi olan Dövenci'nin yanıtı ve işçileri işten çıkarması üzerine işçiler fabrika önünde direnişe geçmişti.



İşyerinin mali müşavirliğini de CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı'nın yaptığını öne süren işçiler, CHP Mersin milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve İsa Gök ile görüşüp üyeleri olan işverenin sendikal haklara saygı gösterilmesini talep etmişti.

İŞGAL SÜRÜYOR

Sorunlarına bu güne kadar çözüm bulamayan yaklaşık 50 kişi sabah saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde yer alan CHP Mersin İl başkanlığı binasına toplu olarak girdi.

İşçiler sabah saatlerinde parti binasında bulanan bir hizmetliyi dışarı çıkartarak, içeriye girdiler. Parti binasının kapılarını arkadan kilitleyen işçiler burada "Direne, direne kazanacağız", "Yola çıktık dönüşü yok", "İşçiler burada patronlar nerede?", "Yaşasın işçi sendikası dayanışması" şeklinde sloganlar atarak işgali sürdürüyorlar.

Bu arada, Birleşik Metal İş Anadolu Şubesi'nden basın organlarına geçilen faksta, "27 Ekim gününden itibaren Akdeniz Çivi iş yerinde atılan üyelerimiz fabrika önünde sürdürdükleri direnişi bu günden itibaren CHP İl başkanlığıda oturarak sürdürmeye başlamışlardır" denildi.

Haberin Devamı